Bani de la stat pentru proaspeţii absolvenţi care îşi găsesc o slujbă. La cât se ridică prima de angajare

Bani de la stat pentru proaspeţii absolvenţi care îşi găsesc o slujbă. La cât se ridică prima de angajare

Absolvenţii primesc bani de la stat dacă se angajează FOTO Adevărul

Absolvenţii unei forme de învăţământ promoţia 2016, care se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi şi ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.

Conform AJOFM, absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare de 1.000 de lei. Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, primesc o primă de instalare de 3.500 lei.

Cum se face înregistrarea la AJOFM

Atât prima de încadrare, cât şi prima de instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă din motive imputabile lui într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

Pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii vor depune următoarele documente:  actul de identitate, în original şi copie ; adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale; actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie. Mai multe detalii se pot obţine de la sediul AJOFM Călăraşi,  strada 13 Decembrie nr.12, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro  sau de pe site-ul instituţei www.calarasi.accesibilitateajofm.ro
 

Vă recomandăm şi:

Patronii care angajează elevi şi studenţi în perioada vacanţei, sprijiniţi de stat. În ce condiţii se acordă banii

Ofertă. Ce posturi pun la "bătaie" angajatorii la Bursa locurilor de muncă

Cursuri pentru o mie de şomeri. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi care sunt meseriile pentru care se fac recalificări

Ofertă de muncă. Unde te poţi angaja în această săptămână şi care sunt domeniile cu cele mai multe slujbe pentru şomeri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările