Avertismentul prof. Alexandru Rafila despre purtarea fularului atunci când ieşim din casă. Ce pericole are acest gest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a făcut câteva recomandări pentru populaţie în contextul pandemiei de COVID-19. Medicul atrage atenţia că nu trebuie să devenim obsesivi cu dezinfecţia, ci doar să fim puţin mai atenţi decât înainte.

De altfel, Rafila spune că purtarea unei măşti chirurgicale este de preferat atunci când  oamenii ies din casă, în niciun caz un fular de lână care este greu de curăţat.

„Apa şi săpunul sunt mai eficiente decât alcoolul, de exemplu. Nu trebuie să ştergem clanţele de la uşă din 5 în 5 minute, noi fiind singuri în casă. Acest virus  este anvelopat, are un înveliş care este distrus rapid de săpun şi detergenţi. Nu trebuie să facem o obsesie din dezinfectarea tuturor lucrurilor cu care intrăm în contact. Spălatul pe mâini temeinic şi evitarea atingerii nasului, a feţei, a gurii cu mâinile necurăţate sunt suficiente”, a explicat Alexandru Rafila, într-o intervenţie la România TV.

Medicul a atras atenţia şi asupra fularelor care sunt purtate de tot mai mulţi oameni, în loc de mască de protecţie. Spune că un fular de lână este greu de curăţat, iar purtarea lui repetată poate constitui un pericol pentru sănătatea celui care îl foloseşte pentru că microbii se adună în ţesătură şi rămâne contaminat.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite