Autostrada Soarelui, închisă din cauza poleiului. Traficul a fost oprit pe sectorul de drum Bucureşti-Drajna

Autostrada Soarelui, închisă din cauza poleiului. Traficul a fost oprit pe sectorul de drum Bucureşti-Drajna

Pericol pe drumuri FOTO Adevărul

Poleiul pune traficul înpoericol. Din cauza condiţiilor meteo nevaforabile, circulaţia a fost închisă vineri dimineaţă pe Autpstrada Soarelui.

 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).
 
Recomandări pentru circulaţia pe un carosabil umed sau acoperit cu polei sau zăpadă:
 
1. Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite;
 
2. Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
 
3. Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;
 
4. Verificaţi şi folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
 
5. În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;
 
6. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
 
7. Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare. Totodată manifestaţi atenţie la depăşirea autovehiculelor de tonaj mare (autocamioane) care formează cureţi puternici, care vă pot afecta direcţia de deplasare sau de pe care pot cădea, în mers, cantităţi de apă, zăpadă sau gheaţă care vă pot distrage atenţia şi determina să efectuaţi anumite manevre bruşte ce pot conduce la evenimente nedorite.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările