Autostopiştii asasini au fost trimişi în judecată. Ce pedeapsă riscă autorii oribilei crime de la Drajna care au ucis cu sânge rece un şofer care i-a luat la ocazie

Autostopiştii asasini au fost trimişi în judecată. Ce pedeapsă riscă autorii oribilei crime de la Drajna care au ucis cu sânge rece un şofer care i-a luat la ocazie

Cei doi adolescenţi a doua zi după ce au fost capturaţi, la ieşirea din Tribunalul Călăraşi FOTO I.S.

Cei doi adolescenţi care au ucis cu sânge rece un şofer care i-a luat la ocazie şi au rănit-o grav pe soţia acestuia au fost trimişi în judecată pentru omor calificat. Dosarul cu nr.436/116/2018 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Călăraşi, pe 21 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 La 4 luni de la comiterea oribilei crime de la Drajna, Andrei Simion şi Cristian Tănăsie îşi aşteaptă pedeapsa. Ei riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.Pe 29 martie, magistraţii Tribunalului Călărşai au prelungit cu încă 30 de zile cererea procurorilor de arest preventiv pentru cei doi autori. În dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Călăraşi figurează, ca părţi civile, Constantin Michael George, Constantin Violeta, Constantin Michael Ionuţ, Constantin Lucia şi Constantin Elena. 
 
De la data reţinerii, din seara zilei de 1 decembrie 2017, cei doi tineri se află în arestul IPJ Călăraşi. Dosarul a fost instrumentat de Mădălina Miu, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.
Andrei Simion, de 18 ani, şi Cristian Tănăsie, de 16 ani, ambii din satul Drajna Nouă, se află în arestul IPJ Călăraşi, sub acuzaţia de omor deosebit de grav şi tentativă de omor, de pe 2 decembrie 2017, la o zi după ce au fost capturaţi. Ei şi-au recunoscut faptele, au declarat că nu regretă nimic şi au povestit anchetatorilor în detaliu cum au comis crima, iar timp de o săptămână au făcut planuri.
 
 Atacaţi din spate
 
Soţii Ion (58 de ani) şi Violeta Constantin (55 de ani) au luat cu autostopul două persoane, pe 24 noiembrie 2017. Autostopiştii, care l-au ucis pe bărbat şi au rănit-o femeie, au fost prinşi la o săptămână după comiterea faptei. Este vorba despre Andrei Simion (18 ani) şi Cristian Tănăsie (16 ani), ambii din satul Drajna Nouă (comuna Dragalina, judeţul Călăraşi). Amândoi riscă între 15 şi 25 de ani închisoare. 
 
Cei doi au declarat anchetatorilor că nu regretă nimic din cele întâmplate. Cei doi soţi care i-au luat pe tineri cu maşina mergeau de la Călăraşi în comuna Ştefan cel Mare, să-şi viziteze părinţii. Minorii au atacat din spate cu cuţitele, înjunghiindu-l mortal pe şofer în gât şi pe femeie în omoplat. Din primele informaţii a rezultat că cei doi liceeni doreau să fure o maşină, cu care să o viziteze pe iubita unuia dintre ei, deşi niciun dintre cei doi nu are maşină de conducere.
 
Fapta, comisă cu premeditare 
 
Ca să poată fura o maşină, liceenii au mers, din start, pe varianta omorului. Timp de o săptămână au facut calcule. Ucid pe cineva şi fug cu autoturismul. În acest sens, au mers la Slobozia şi au achiziţionat două cuţite tip-fluture, deosebit pe periculoase, pe care, la momentul oportun, în seara zilei de 24 noiembrie 2017, le-au aşezat cu grijă în buzunar. Fără să dea ceva de bănuit celor din familie, pe înserat au ieşit să dea atacul.
 
Localitatea Drajna în care locuiesc are ieşire la DN 3A, care duce la Feteşti. În dreptul restaurantului de la intersecţie, minorii au început să facă semne disperate cu mâna şoferilor pentru a-i lua la ocazie. Stabiliseră de acasă să acţioneze amândoi rapid pentru a-l ucide pe şofer, după care să fugă cu maşina. Afară se înserase, iar la scurt timp după ce au ieşit în stradă, un Logan roşu a oprit lângă ei. Erau soţii Violeta şi Ion Constantin care mergeau în vizită la părinţi în comuna Ştefan cel Mare. I-au luat în maşină pe cei doi tineri care au spus că doresc să coboare la bariera din satul Tudor Vladimirescu. Au mers alături de victime preţ de 5-10 minute, fără să poarte vreo discuţie. Când să coboare, liceenii, aflaţi pe bancheta din spate i-au atacat cu cuţitele. Adolescentul de 18 ani, Andrei Simion, i-a tăiat gâtul şoferului, iar cel de 16 ani, Cristian Tănăsie, a atacat-o pe femeie.
 
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: