Autospecială cu fonduri europene. Maşina-uzină care curăţă o mie de tone de zăpadă într-o oră, în dotarea ISU Călăraşi

Autospecială cu fonduri europene. Maşina-uzină care curăţă o mie de tone de zăpadă într-o oră, în dotarea ISU Călăraşi

Maşina care vine de hac nămeţilor

O autospecială multifuncţională cu turbofreză, cisternă cu apă şi motopompă, utilă iarna când viscolul acoperă Bărăganul, a intrat în dotarea pompierilor călărăşeni.


În prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia, noua maşină, o adevărată uzină pe roţi, a ajuns la ISU Călăraşi. Autospeciala multifuncţională are turbofreză, cisternă cu apă şi motopompă şi poate degaja 1.000 de tone de zăpadă într-o oră, deplasându-se cu aproximativ 5 km pe oră în sarcină maximă. De asemenea, poate transporta 5.000 de litri de apă potabilă, care poate fi distribuită populaţiei în condiţii excepţionale şi de asemenea această cantitate poate fi refulată cu ajutorul motopompei din dotarea sa.    

În prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia şi a administratorului public din cadrul Consiuliului Judeţean Călăraşi, Daniel Ştefan, o nouă autospecială a pompierilor militari din Călăraşi a intrat astăzi oficial în dotarea Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă « Barbu Ştirbei » al judeţului Călăraşi.


Proiect cu fonduri europene

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia a implementat prin Programul REGIO, Axa prioritară 3, Domeniul Major de intervenţie 3.3, proiectul « Achiziţii echipamente pentru Situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă (autofreză de zăpadă în regiunea Sud Muntenia) », valoarea totală a proiectului fiind de 6.227.507,99 lei. Autospeciala este construită pe şasiu de MAN, are 290 de cai putere şi tracţiune 4X4, ceea ce îi conferă o bună fiabilitate de deplasare în condiţii excepţionale de iarnă.

« Rolul acestei autospeciale multifuncţionale este foarte important pentru capaciatea de intervenţie în situaţii de viscol, temperaturi foarte scăzute şi zăpadă depusă pe carosabil în catităţi mari. Turbofreza din partea frontală a autospecialei poate degaja atunci când este în sarcină maximă aproximativ 1000 de tone de zăpadă într-o oră, viteza de deplasare fiind de circa 5 km / 60 de minute », a precizat plt. adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.     

Maşina multifuncţională va fi antemergător pentru autospecialele de intervenţie, sprijinind astfel eforturile pompierilor de a ajunge în timp util acolo unde sunt solicitaţi, la cazuri medicale grave, la femei gravide care sunt aproape de momentul naşterii, la persoane nedeplasabile, la intervenţii de stingere şi la persoane blocate în trafic pe timp de viscol.
 

Vă recomandăm şi:

Copiii zăpezii. Operaţiune dificilă pentru salvarea a două gravide din Dragalina

Convoaie de utilaje cu antemergător, în lupta cu nămeţii. Prefectul a dat ordin pentru deszăpezirea DN 3, de la Fundulea până la Lehliu

Viscolul pune lacăt pe toate şcolile din judeţul Călăraşi. Elevii rămân luni acasă

Prăpăd în Bărăgan. Viscolul a închis Autostrada Soarelui, 4 drumuri naţionale, 10 judeţene şi a lăsat în beznă 5.000 de oameni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările