Atentate la Paris. Biserica ortodoxă din capitala Franţei strânge bani pentru familia celor doi români ucişi în tragedie

Atentate la Paris. Biserica ortodoxă din capitala Franţei strânge bani pentru familia celor doi români ucişi în tragedie

Credincioşii au venit la slujbă, la biserica ortodoxă din Paris Foto:egliseroumaine.ro

Atentate la Paris. După atentatele teroriste din inima Parisului, cu inima îndurerată pentru victimele tragediei, românii care trăiesc în capitala Franţei au venit la slujbă. Rugăciunile au fost înălţate pentru pacea lumii, sănătatea celor răniţi şi odihna veşnică a celor decedaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Preotul Iulian Nistea, care slujeşte la biserica ortodoxă, catedrala des Saints-Archanges(Sfinţii Mihail, Gavril şi Rafail"= din Paris, şocat de cele întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, i-a îndemnat, duminică, pe credincioşi să se roage pentru pacea lumii, dar şi pentru linişte. "Se pare că atunci când ne-am rugat pentru pacea lumii nu am făcut-o cum trebuie, având în vedere nebunia care a avut loc. Este o tragedie fără margini, care ne-a îndurerat profund. Trebuie să întărim rugăciunile pentru oraşul şi ţara în care trăim", a spus părintele.

Pentru cei doi tineri români care, din păcate, au murit în atentatele teroriste, oamenii vor face donaţii pentru a le ajuta familiile. Lăcrămioara Pop şi Ciprian Calciu au pierit în nenorocirea din inima Parisului, seceraţi de gloanţe în timp ce se aflau pe o terasă. "Trebuie să facem un gest cât de mic, vă rog să facem o chetă pentru a sprijini familiile celor doi tineri", a spus părintele, duminică, la slujbă.

Atentate teroriste în Paris. Bilanţ sumbru: peste 130 de morti


Atentatele teroriste de vineri seară din Paris s-au soldat până acum cu 132 de morţi şi 349 de răniţi, dintre care 42 sunt în stare critică.
În opinia preşedintelui francez Francois Hollande, care a decretat două măsuri excepţionale - un doliu national de trei zile, până marţi, şi stare de urgenţă, care ar putea fi prelungită după cele 12 zile prevăzute -, atacurile de vineri sunt un „act de război”.

 Franţa este „în război” şi îşi va continua intervenţia în Siria, „în dorinţa de a distruge SI”, a insistat premierul Manuel Valls.
 
Condamnări ale atentatelor din Paris au venit din întreaga lume, în special de la Barack Obama şi preşedintele iranian Hassan Rohani, dar şi de la mişcările Hezbollah, Jihadul Islamic şi Hamas. 
 
Doar preşedintele sirian Bashar al-Assad, căruia Franţa îi cere să plece de la putere, a criticat fără nicio reţinere Parisul, susţinând că politica sa în Siria a contribuit la „expansiunea terorismului”.
 

 

Vă recomandăm şi:

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările