Aproximativ 13 tone de deşeuri din Bulgaria, oprite la graniţă

Aproximativ 13 tone de deşeuri din Bulgaria, oprite la graniţă

Deşeurile au fost oprite la graniţă FOTO IGPF

Aproximativ 13 tone deşeuri din aluminiu sau polistiren, pentru care nu au putut fi prezentate documente de transfer au fost oprite la graniţă. Marfa provenea din Bulgaria şi urma să ajungă la o societate din Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu au descoperit, în cursul săptămânii trecute, în urma controalelor efectuate în punctele de trecere a frontierei din sudul şi estul ţării, 73 tone deşeuri din aluminiu sau polistiren, pentru care nu au putut fi prezentate documente de transfer sau nedeclarate autorităţilor.
 
ÎPe 21 mai, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean român în vârstă de 43 de ani. Şoferul  transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu.
 
Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de peste 13 tone deşeuri din aluminiu.
 
De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul era încărcat din Bulgaria şi avea ca destinaţie o societate comercială din judeţul Călăraşi. Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferul român a prezentat documentaţie de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu era completă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările