Aproximativ 100 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate necorespunzător, descoperite de poliţişti la Fundulea

Aproximativ 100 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate necorespunzător, descoperite de poliţişti la Fundulea

Substanţele periculoase erau depozitate necorespunzător FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni desfăşoară cercetări în cadrul unui dosar penal faţă de administratorul unei societăţi comerciale care a depozitat în condiţii necorespunzătoare 98 de tone de îngrăşăminte chimice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform IPJ Călăraşi, la data de 21 ianuarie, poliţiştii Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor. 
 
 Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Fundulea, judeţul Călăraşi, care în calitatea de administrator ar fi depozitat în condiţii necorespunzătoare 98.400 de kg de îngrăşăminte chimice, contrar prevederilor protecţiei mediului, de natură a pune în pericol viaţa şi sănătatea umană, animală sau vegetală.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările