Aproximativ 100 de bilete în staţiuni pentru pensionarii care merg la tratament balnear

Aproximativ 100 de bilete în staţiuni pentru pensionarii care merg la tratament balnear

Biletele sunt disponibile şi pentru staţiunea herculane FOTO Adevărul

Pentru cea de-a17 a serie de tratament balnear aferentă anului 2018, în judeţul Călăraşi au fost repartizate 98 de bilete. Pentru această serie, ce are ca dată de intrare în staţiuni 30 octombrie, biletele de tratament au fost alocate în următoarele staţiuni în care Casa Naţională de Pensii deţine în proprietate structuri de cazare, respectiv: Herculane, Amara, Covasna, Căciulata, Olăneşti şi Călimăneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Casa Judeţeana de Pensii Călăraşi recomandă solicitanţilor ca la alegerea perioadei pentru care se optează să fie avute în vedere şi perioadele de extra-sezon din primăvară, toamnă şi iarnă, deoarece în aceste perioade ale anului gradul de valorificare a biletelor de tratament repartizate, nu atinge plafonul de 100%. Astfel, aceste persoane au şanse mai mari de acordare a unui bilet de tratament, în urma ierarhizării descrescătoare a punctajelor individuale.
 
În schimb, în perioada de sezon estival, numărul de bilete alocate în unităţile de cazare pentru respectivele serii nu poate acoperi numărul foarte mare al solicitanţilor care au optat pentru această perioadă, rezultatul fiind neaprobarea cererii, în special pentru persoanele care au obţinut un punctaj redus la cele trei criterii specifice: dacă persoana a beneficiat de bilete de tratament în ultimii 2 ani; categoria de pensie a beneficiarului; cuantumul total brut al drepturilor de pensie /câstig brut de natură salarială.
 
Cele mai căutate staţiuni sunt: Amara, Herculane, Olăneşti, Eforie Nord, Mangalia şi Vatra Dornei. Pentru obţinerea unui bilet de tratament, pensionarii trebuie să prezinte la Casa de Pensii următoarele documente: cerere tip, copie după ultimul talon de pensie şi după actul de identitate, precum şi o recomandare de la medicul de familie din care să reiasă procedurile medicale pe care trebuie să le urmeze în staţiune.
 
 
citeste totul despre: