Aplicaţie tactică. Militarii de la ISU au simulat intervenţia la situaţii de urgenţă

Aplicaţie tactică. Militarii de la ISU au simulat intervenţia la situaţii de urgenţă

Simulare la situaţii de urgenţă FOTO ISU Călăraşi

Militarii de la ISU Călăraşi au desfăşurat un amplu exerciţiu tactic, fiind simulate mai multe intervenţii de stingere incendii, evacuare şi salvare persoane,  accident rutier, descarcerare şi acordare prim ajutor medical, pe 16 martie, în afara oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temăCu această ocazie a fost simulată şi punerea în aplicare a Planului Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi, fiind alertate toate structurile cu capabilităţi de intervenţie. Demonstraţia a avut loc, pe DN 21, la km 18, în incinta unei societăţi economice.

La această aplicaţie tactică u participat: cadre ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, reprezentanţi ai Jandarmeriei  şi reprezentanţi ai Serviciului judeţean de Ambulanţă Călăraşi. Exerciţiul tactic a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor celor implicaţi.

Conform scenariului aplicaţiei tactice, în ziua respectivă. Astfel, pe 16 martie 2017, la ora 11.00 la o societate comercială, cu punct de lucru în comuna Ştefan Vodă s-au auzit zgomote puternice urmate de căderea a două obiecte din atmosferă(meteoriţi) pe clădirea de birouri şi pe una din clădirile dezafectate, fapt ce a cauzat prăbuşirea unor elemente de construcţie din clădirea de birouri şi producerea unui incendiu generalizat într-una din clădirile dezafectate cu destinaţia de magazie.

Primele măsuri luate de conducerea obiectivului constau în verificarea prezenţei personalului şi evacuarea acestora la o distanţă de siguranţă, concomitent cu efectuarea acţiunilor necesare pentru limitarea extinderii incendiului.Exerciţiul s-a dovedit a fi un bun prilej de verificare a modului de intervenţie în sistem integrat, atât timpii de răspuns al forţelor, cât şi cel de intervenţie încadrându-se în parametrii optimi.

Vă recomandăm şi:

Exerciţiu tactic în hipermarket. Mobilizare de forţe de la ISU, intervenţii contracronometru

Exerciţiu tactic pe Autostrada Soarelui, la km 111. Mobilizare de forţe, intervenţii contracronometru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările