APIA şi-a prelungit programul de lucru pentru fermierii afectaţi de COVID-19

APIA şi-a prelungit programul de lucru pentru fermierii afectaţi de COVID-19

Program de lucru prelungit la APIA Călăraşi FOTO Adevărul

Pentru a veni în sprijinul fermierilor care doresc să acceseze Măsura 21 – Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat celor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19, Agenţia de plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Călăraşi a anunţat că programul de lucru al personalului instituţiei cu atribuţii în gestionarea cererrilor se va prelungi peste durata normală a timpului de lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest sens, în zilele de sambătă (10.10.2020, 17.10.2020) şi duminică (11.10.2020,18.10.2020), personalul va avea program normal de lucru, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii, având în vedere faptul că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 284/23.09.2020, cererile de sprijin se depun la centrele judeţene/locale ale APIA, până la data de 23 octombrie 2020.
 
Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidităţi care periclitează continuitatea activităţilor agricole, respectiv a producţiei primare în agricultură, în sectoarele antemenţionate, acestea fiind cele mai afectate de impactul COVID-19.
 
Având în vedere pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, fermierii vor fi sprijiniţi în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermei şi menţinerea viabilităţii fermelor. Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei şi urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările