Apel de proiecte pentru şcoli şi licee la Noaptea muzeelor 2020

Apel de proiecte pentru şcoli şi licee la Noaptea muzeelor 2020

Elevii şi liceenii, provocaţi prin proiecte inedite la Noaptea Muzeelor 2020 FOTO RNMR

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a lansat un apel de proiecte prezentate de şcoli şi licee din ţară, pe care RNMR le va finanţa în vederea derulării lor sub umbrela Nopţii Muzeelor 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate ideile de proiecte sunt pentru o prezentare exclusiv în format digital, dat fiind contextul pandemic actual.
Proiectele care vor fi finanţate, vor fi promovate la nivel naţional sub marca Nopţii Muzeelor 2020. Link-urile de unde şcolile şi liceele interesate pot prelua informaţiile şi detaliile necesare pentru dosarul de candidatură sunt următoarele: http://www.muzee.org/sitev2/2020/…/24/noaptea-muzeelor-2020/şi http://noapteamuzeelor.org.
 
Pentru această ediţie din 2020, organizată în premieră pe 14 noiembrie, elementele de noutate, care personalizează seara şi transmit un mesaj pozitiv de apropiere a publicului de muzee, sunt interacţiunile creative ale claselor de şcoală cu spaţiile muzeelor din ţară.
 
Proiectul animaţii, PUZZLE, INVESTIGAţii… vino şi joacă-te cu colecţiile la Muzeu!,  aflat sub marca Nopţii Muzeelor 2020 şi finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, propune un dialog între muzeu şi public, dinamizat de intervenţiile unor tineri ce exploatează creativ obiecte  şi resurse culturale provenite din colecţiile muzeelor. Este un demers inovator de apropiere a şcolilor şi a elevilor de muzeu pentru o înţelegere mai bună a rolurilor pe care acesta şi le asumă.
 
Acest proiect este un parteneriat pe care Reţeaua Naţională a Muzeelor din România îl propune între muzee şi şcoli. Obiectivul său este de a promova contactul direct dintre elevi şi colecţiile muzeale, posibilitatea ca aceştia să creeze conţinut care să ajute la o valorificare isteaţă, originală şi surprinzătoare a acestor colecţii muzeale, a unor elemente din acestea care stârnesc interesul într-un mod particular.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările