ANSVSA: 50 de focare de pestă, despăgubiri în valoare de 69.000 de lei, plătite pentru 5 exploataţii

ANSVSA: 50 de focare de pestă, despăgubiri în valoare de 69.000 de lei, plătite pentru 5 exploataţii

Zeci de focare de pestă în judeţul Călăraşi FOTO Adevărul

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 227 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale) şi 62 de cazuri la mistreţi, conform situaţiei centralizate de ANSVSA. În judeţul Călăraşi au fost confirmate 50 de focare. În total, l nivel naţional, au fost eliminaţi 311.869 de porci afectaţi de boală.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Medicii veterinari spun că până pe 19 septembrie au fost stinse 5 focare în judeţul Satu Mare şi nu a mai fost înregistrat vreun focar în acest judeţ, din data de 31 august. Înn judeţul Călăraşi există la această dată 50 de focare (dintre care 1 focar la o exploataţie comercială) şi 6 cazuri la mistreţ. De asemenea, au fost plătite despăgubiri pentru 5 exploataţii dintr-un total de 29 de exploataţii în valoare de 69.000 de lei
 
 
"Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie", a precizat ANSVSA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: