ANOFM: 27.042 locuri de muncă, disponibile la nivel naţional. Câte posturi sunt pentru şomerii cu studii superioare

ANOFM: 27.042 locuri de muncă, disponibile la nivel naţional. Câte posturi sunt pentru şomerii cu studii superioare

Conform datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 27.042 locuri de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.979), lucrător comercial (1.442), agent de securitate (1.260), ucenic (998), manipulant mărfuri (929), vânzător (927), lăcătuş mecanic (812), muncitor necalificat în industria confecţiilor (695), casier (674), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă (591).
 
Din cele 27.042 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.423 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 15.480 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.
 
Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/municipale sau la sediul acestora.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările