Amenzi în valoare de 56.000 de lei, aplicate pentru comerţ ilegal de mărfuri

Amenzi în valoare de 56.000 de lei, aplicate pentru comerţ ilegal de mărfuri

Poliţia i-a sancţionat pe cei care au încălcat legea FOTO Adevărul

Poliţiştii din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat sancţiuni în valoare de peste 56.000 de lei, în urma unor controale efectuate în judeţul Călăraşi.

 
În urmă cu două zile, oamenii legii au descins pentru identificarea şi sancţionarea agenţilor economici, persoane juridice sau fizice care încalcă prevederile legale privind comercializarea mărfurilor, întocmirea documentelor sau comercializarea de mărfuri contrafăcute. Ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.200 de lei.
 
Din totalul amenzilor, 4 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 3 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor şi 1 la alte acte normative. Au fost r'confiscate 200 articole de îmbrăcăminte şi 480 de litri de ulei de floarea soarelui, în valoare de 8.000 lei. Totodată, a fost confiscată suma de 713 lei, reprezentând contravaloarea a 51 kg legume şi fructe pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării, precum şi 25 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute. Alături de poliţişti, la rayie au participat şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: