Amenzi în valoare 40.000 lei, aplicate de ITM pentru muncă nedeclarată

Amenzi în valoare 40.000 lei, aplicate de ITM pentru muncă nedeclarată

Inspectorii de la ITM au efectuat zeci de controale FOTO Adevărul

Zeci de amenzi au fost aplicate de inspectorii ITM în săptămâna 16 – 20 noiembrie, în urma mai multor controale în urmatoarele domenii de activitate: confecţii textile, construcţii, comerţ, brutării, fabricarea hârtiei, agricultură, confecţii metalice. Cele mai multe amenzi au fost date pentru munca la negru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform inspectorilor ITM, în urma controalelor efectuate au fost depistate mai multe deficienţe: lucrători care prestau muncă fără forme legale, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, instruirea în mod necorespunzător a lucrătorilor, lipsa echipamentelor individuale de perotecţia muncii.
 
Inspectorii din cadrul compartimentului relaţii de muncă au verificat 33 de angajatori, 2 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 43.000 de lei, din care 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 29 de măsuri cu termene precise de rezolvare. Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă – au efectuat 31 de controale, 27 de angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 55 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 56 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările