Amenzi în valoare de 3o.000 de lei, aplicate de poliţişti la petrecerile organizate în stradă

Amenzi în valoare de 3o.000 de lei, aplicate de poliţişti la petrecerile organizate în stradă

Nunţile organizate în stradă, sancţionate de oamenii legii FOTO Adevărul

Poliţiştii călărăşeni au aplicat sancţiuni în valoare de peste 30.000 de lei la petrecerile care au tulburat ordinea şi liniştea public în oraş.

 
Pentru stabilirea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.900 de lei, conform Legii nr. 61/1991R privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, atât organizatorilor cât şi interpreţilor de muzică.
 
De asemenea, cu această ocazie, conform competenţelor, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 R,  în valoare de 4.500 de lei, de către jandarmi, precum şi 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.400 de lei,  de către poliţiştii locali, 13 la Legea 61/1991 R, 10 conform HCL 32/2017 privind ocuparea domeniului public şi 2 la HCL 219/2008 privind regulamentul de gospodărire comunală a municipiului Călăraşi.
Totodată, s-a avut în atenţie legalitatea desfăşurării activităţilor din sfera economică, derulându-se activităţi specifice de verificare prin structurile specializate.
 
Constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte:
 
1. Tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
 
2. Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
 
3. Neasigurarea de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri, cluburi, pensiuni, discoteci, şi în alte locuri de distracţie sau de agrement pe care le conduc, precum şi refuzul acestora de a acorda sprijin organelor în drept pentru restabilirea ordinii publice ori pentru luarea măsurilor împotriva persoanelor care au încălcat legea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: