Alimentele viu colorate, hrană pentru piele. Ce substanţe minune conţin roşiile şi cum scapi de riduri cu peşte şi usturoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşiile, o comoară pentru sănătate FOTO Adevărul
Roşiile, o comoară pentru sănătate FOTO Adevărul

Vara o expunem la soare, iar în anotimurile reci o acoperim, protejând-o de frig.  Dacă vrei să ai o piele sănătoasă şi strălucitoare trebuie să ţii cont de alimentaţie. Organismul poate fi protejat de acţiunea radicalilor liberi prin consumul de alimente bogate în antioxidanţi.

“Ati putea fi surprinşi să aflaţi că multe dintre alimentele comune oferă o oarecare protecţie a pielii împotriva razelor solare potenţial dăunătoare, de la interior spre exterior. Acest aspect de protecţie al produselor alimentare este explicat prin prezenta anumitor compuşi antioxidanţi.
Plantele produc antioxidanţi în ţesuturi care protejează celulele acestora de distrugerea prematură declansata de expunerea la căldură, lumină, aer, umiditate sau timp”, explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

Când o persoană mănâncă o cantitate mai mare de plante care conţin antioxidanţi, cu ajutorul acestor medicamente naturale pot asigura protecţia celulelor corpului, inclusiv a celulelor pielii. Prin consumul anumitor alimente, în special a celor care sunt viu colorate, se va reduce deteriorarea pielii cauzată de expunerea la razele soarelui de tip UVA şi UVB.

Cinci alimente pentru a ne menţine tineri:

Usturoiul este, poate, alimentul cu cea mai mare valoare nutriţională pentru aspectul la care facem referire. Bogat în nutrienţi, este eficient împotriva îmbătrânirii celulare şi reduce riscul de infecţii în organism.

Peştele este o sursă importantă de acizi graşi omega 3 grăsimi, vitamina D şi seleniu, proteine. Grăsimile omega 3 ajută la îmbunătăţirea texturii pielii, îi oferă fermitate şi o hidratează. Macroul, heringul, somonul şi tonul au cele mai ridicate niveluri de acizi graşi omega-3. De asemenea, ajută la prevenirea cancerului de piele, prin reducerea inflamatiilor din organism care promovează creşterea tumorilor.

Avocado este bogat în nutrienţi precum acid folic, vitamina B, E, potasiu, acizi graşi omega 3 şi grăsimi mononesaturate. Graţie conţinutului sau în grăsimi monosaturate, menţine pielea hidratata şi ajută la combaterea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire.

Afinele sunt foarte bune pentru menţinerea sănătăţii, combat efectele radicalilor liberi şi îţi asigură o piele frumoasă. Bogate în antioxidanţi, contribuie la întărirea capilarelor sanguine şi la elasticitatea pielii.

Roşiile sunt bogate în licopen şi sunt un aliat preţios împotriva afecţiunilor cardiovasculare, a stresului, depresiei, cancerului. De asemenea, sunt eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii organismului. “Antioxidantul numit licopen care se găseşte în rosii reduce sensibilitatea pielii la soare, prevenind arsurile solare. În cazul roşiilor, în urma fierberii, cantitatea de licopen creşte. Pasta de tomate conţine mai mult licopen decât roşiile proaspete. Oamenii care consumă aproximativ un sfert de ceaşcă de pastă de tomate pe zi vor suferi de mai putine arsuri solare şi pielea lor va fi mai protejată, susţine specialistul”.
 

Vă recomandăm şi:

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

Reţeta de storceag adevărat. Secretele delicioasei ciorbe pescăreşti care se mănâncă într-un singur loc din România

Cât de uşor se face mămăliga perfectă. Secretul deliciosului preparat naţional, cât o fierbi ca să poată fi tăiată cu aţa

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite