Alertă de la meteorologi: Ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice

Alertă de la meteorologi: Ploi torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice

Vreme rea în toată ţara FOTO Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru toate regiunile ţării. Astfel, pentru intervalul 23 mai, ora 12.00 – 24 mai, ora 22.00 sunt anunţate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

 
 
"În  intervalul menţionat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp. Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în după-amiaza zilei de sâmbătă (25 mai), cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi în regiunile limitrofe", anunţă ANM
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: