Alertă meteo: Vremea rea pune stăpânire pe România. Se anunţă ninsori la munte, ploi şi vânt puternic

Alertă meteo: Vremea rea pune stăpânire pe România. Se anunţă ninsori la munte, ploi şi vânt puternic

Vremea se schimbă de duminică FOTO Shutterstock

Vremea rea pune stăpânire pe toată ţara, începând de duminică. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis mai multe avertizări de vânt puternic, ninsori la munte şi precipitaţii în celelalte regiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

ANM a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă duminică, între orele 06.00 şi 18.00 în 27 de judeţe, care de duminică seara se va transforma în Cod portocaliu, şi va fi valabilă până luni la ora 18.00, şi o atenţionare Cod galben pentru restul ţării, valabilă de duminică, ora 18.00, până luni la ora 18.00, în restul ţării.
 
Începând de duminică, ora 18.00, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureş şi nordul Crişanei viteza vântului va atinge 65-80 km/h şi pe arii restrânse 85-90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55-70 km/h.
 
Vor fi precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ în regiunile nordice şi centrale, unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile
 
Cod portocaliu: 23 februarie, ora 20:00 - 24 februarie, ora 18:00
Fenomene şi zone vizate: în zona montană intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: