Alertă meteo: Trei zile de caniculă, disconfort termic accentuat în toată ţara

Alertă meteo: Trei zile de caniculă, disconfort termic accentuat în toată ţara

Se anunţă deosebit de cald FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o alertă de caniculă, valabilă de vineri şi până duminică, 25 august. Temperaturile înregistrate vor fi de 36 de grade la umbră, iar indicele de confort termic va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

"În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate, spre 35...36 de grade local în Oltenia şi Muntenia şi izolat în Banat şi Crişana, unde şi nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 şi 22 de grade. În special în după-amiaza şi seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane", au anunţat reprezentanţii ANM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: