Alertă meteo: România, lovită de un ciclon periculos. Vin două zile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se schimbă radical. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o alertă de vreme rea până joi, 9 februarie, pentru toată ţara. Vom avea parte de precipitaţii abundente, ninsori şi vânt nervos, fenomene aduse de un ciclon mediteranean care va lovi România.

Până pe 9 februarie,temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Bucureştiul şi nouă judeţe din estul şi sudul ţării sunt, de miercuri până joi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol. În sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va atinge la rafală viteze de 60 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi în sud-estul Moldovei va fi polei.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, a intrat în vigoare miercuri, de la ora 09.00 şi este valabilă până joi, la aceeaşi oră.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, local, ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent.

În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55-60 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei.

De asemenea, potrivit unei informări meteorologice, de miercuri dimineaţă până joi, la ora 11.00, vor fi precipitaţii pe arii extinse în sudul, estul şi centrul ţării şi cu caracter local în celelalte regiuni.

În cea mai mare parte a Moldovei şi la munte va ninge, în Muntenia şi Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10-15 litri pe metru pătrat.

Pe spaţii restrânse în extremitatea de sud-est şi în cea nord-vestică se va depune polei, iar vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice. 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: iarna se întoarce în forţă. Unde lovesc ninsorile, cât de frig se face şi în regiuni apare ploaia îngheţată

Avertizare de vreme rea. Trei zile de ploi, temperaturi scăzute şi ninsori la munte

Prognoza meteo: vine un nou val de aer polar. Cât de frig se face, unde lovesc ploile, când se anunţă brumă şi ninsori

Prognoza meteo: vreme de coşmar, cât de frig se face. Ce vreme se anunţă până la sfârşitul toamnei, unde va fi cel mai cald

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite