Alertă meteo: ploi torenţiale şi temperaturi mai mici cu 10 grade. Unde plouă cel mai mult, de când se încălzeşte

Alertă meteo: ploi torenţiale şi temperaturi mai mici cu 10 grade. Unde plouă cel mai mult, de când se încălzeşte

Ploi torenţiale şi vânt nervos FOTO Adevărul

Vreme instabilă, cu temperaturi scăzute, ploi însoţite de fulgere şi tunete şi vânt nervos ce va depăşi la rafală 55 km/h. Nici în următoarele zile nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică, iar temperaturile vor fi mai mici cu 10 grade faţă de cât s-a înregistrat la începutul săptămânii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pentru miercuri, 20 aprilie, meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, până la ora 14.30. Meteorologii anunţă vreme instabilă în următoarele zile şi temperaturi scăzute. Sunt aşteptate ploi însoţite de fulgere şi tunete, iar miercuri, la munte, vor fi precipitaţii mixte.

Instabilitatea atmosferică se va extinde miercuri şi în Muntenia unde cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 25...30 l/mp, dar moderat cantitativ (cantităţi în jur de 15 l/mp) şi în estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, iar în restul regiunilor, doar pe arii restrânse.

Precipitaţii mixte la munte

Ploile vor fi şi sub formă de aversă, izolat însoţite de fulgere şi tunete. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în jumătatea de sud-est a unde va deveni răcoroasă pentru aceasta data, cu maxime cuprinse, în general, între 12 grade în est şi chiar în sud-est şi cel mult 20 grade în Oltenia.
Spre dimineaţă, local în depresiunile intramontane, în Subcarpaţii Getici şi izolat în rest, se va produce brumă ca urmare a scăderii temperaturii chiar sub pragul de îngheţ. Vântul va sufla destul de tare în majoritatea regiunilor, cu viteze care în sud-vestul ţării vor depăşi 60...65 km/h, iar pe creste va sufla tare cu peste 80 km/h.

Temperaturi mai ridicate

Joi vremea se mai încălzeşte puţin, însă continuă să fie răcoroasă. Vremea va deveni în general frumoasă, dar rămâne răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Vor cădea averse slabe, iar vântul va sufla cu unele intensificări în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea, precum şi în zonele de munte. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor situa între 11 grade în depresiuni şi 20 de grade, izolat în Oltenia, local în depresiunile intramontane, în Subcarpaţii Getici şi izolat în rest, se va produce brumă.

Maxime de 24 grade

Vineri, vremea se va menţine în general frumoasă, însă spre seară apar înnorări şi ploi în cea mai mare parte a ţării, spre dimineaţă, pe arii restrânse în regiunile, vestice, centrale şi nordice. Vântul va sufla mai alert în zona montană înaltă şi în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade pe litoral şi 24 de grade în Banat.

Revine instabilitatea

La sfârşit de săptămână revine instabilitatea atmosferică: averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Acestea vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor, vor fi pe arii mai extinse în vest, nord şi centru, mai frecvente după amiaza şi în cursul nopţii. Meteorologii spun că vpr cădea cantităţi de apă însemnate şi grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade. Duminică dar şi la începutul săptămânii viitoare, temperatura aerului va fi în scădere, până la valori apropiate de cele normale, pentru ultima decadă a lunii aprilie şi temporar va ploua în toate regiunile.


Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo pe 3 luni: cum va fi primăvara. Unde va ploua cel mai mult şi cât de cald va fi, ce se anunţă de Paşte

Prognoza meteo: se anunţă polei, vânt şi precipitaţii mixte. În ce regiuni va ploua cel mai mult şi cât mai ţine vremea rea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările