Ajutaţi victimele incendiului din club Colectiv! Cine şi în ce condiţii poate dona sânge

Ajutaţi victimele incendiului din club Colectiv! Cine şi în ce condiţii poate dona sânge

O picătură de sânge salvează o viaţă Foto:Adevărul

Oamenii de bine din Călăraşi care doresc să sprijine victimele incendiului din club Colectiv din Capitală sunt aşteptaţi să doneze sânge. Direcţia de Sănătate Publică face un apel de solidaritate pentru suprevieţuitorii cumplitului incendiu de vineri seară.

Ştiri pe aceeaşi temă


Această acţiune se va desfăşura la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Călăraşi , str. Bărăganului nr. 1, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-11.30, cât şi la punctul de recoltare Olteniţa din incinta Spitalului Municipal Olteniţa, str. Argeşului, nr. 123.

În compesaţie, toţi donatorii beneficiază de 7(şapte) tichete de masă în valoare totală de 65.87 lei şi o zi scutire medicală plătită de la locul de muncă. Totodată cu donarea, se beneficiază şi de analizarea sângelui în mod gratuit (HTLV, Hepatita B, Hepatita C, SIDA, Sifilis, glicemie, determinare de grup sanguin), precum şi decontarea biletelor de transport dus-întors, la fiecare donare, pentru persoanele din afara oraşului.

Iată ce condiţii trebuie să îndeplinească o persoană care donează sânge:

-vârsta cuprinsă între 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli:hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo
miopie forte peste (-) 6 dioptrii sau cancer.

“Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume sau fructe. De asemenea, donatorul nu trenuie să fumeze, să consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate. Şi medicamentele trebuie evitate: aspirina, anticoagulante etc. Este bine de ştiut că donarea de sânge constă în recoltarea unei cantităţi de 450 ml în timp de 8-10 minute”, a anunşat DSP Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Apel către călărăşeni: mergeţi şi donaţi sânge pentru victimele tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti

Mesaje emoţionante pentru tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv: „Irina, să te faci bine! Eşti bucuria fraţilor şi a părinţilor tăi!”

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările