Aglomeraţie la Centrul de Transfuzii Călăraşi. Tot mai mulţi oameni donează sânge pentru victimele din club Colectiv

Aglomeraţie la Centrul de Transfuzii Călăraşi. Tot mai mulţi oameni donează sânge pentru victimele din club Colectiv

Angajaţii Primăriei au donat sânge

Solidari cu drama victimelor tragediei din club Colectiv, călărăşenii au luat cu asalt Centrul de Transfuzii Sanguine. Apelul de a dona sânge pentru cei peste o sută de răniţi care luptă să trăiască i-a emoţionat pe oameni.Miercuri  dimineaţă, la Centrul de Transfuzii Sanguine au fost prezenţi şi angajaţi ai Primăriei Călăraşi care îndeplinesc condiţiile de sănătate pentru a dona sânge şi care au dorit, prin acest gest, să fie solidari cu victimele incendiului din seara zilei de 30 octombrie, din clubul Colectiv din Bucureşti.

„Pentru că numărul donatorilor de sânge este în creştere în aceste zile, la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, în funcţie de programările disponibile, în următoarele zile se vor prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi şi alţi angajaţi ai primăriei şi ai instituţiilor subordonate acesteia”, au anunţat autorităţile. Marţi, au donat sânge voluntari de la Crucea Roşie Călăraşi, iar pe lista programărilor se află şi oameni ai legii din cadrul IPJ Călăraşi.

Apel de solidaritate

Şi Direcţia de Sănătate Publică face un apel de solidaritate pentru suprevieţuitorii cumplitului incendiu de vineri seară.
Această acţiune se va desfăşura la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Călăraşi , str. Bărăganului nr. 1, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-11.30, cât şi la punctul de recoltare Olteniţa din incinta Spitalului Municipal Olteniţa, str. Argeşului, nr. 123.
În compesaţie, toţi donatorii beneficiază de 7(şapte) tichete de masă în valoare totală de 65.87 lei şi o zi scutire medicală plătită de la locul de muncă. Totodată cu donarea, se beneficiază şi de analizarea sângelui în mod gratuit (HTLV, Hepatita B, Hepatita C, SIDA, Sifilis, glicemie, determinare de grup sanguin), precum şi decontarea biletelor de transport dus-întors, la fiecare donare, pentru persoanele din afara oraşului.

Iată ce condiţii trebuie să îndeplinească o persoană care donează sânge:

-vârsta cuprinsă între 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli:hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo
miopie forte peste (-) 6 dioptrii sau cancer.

“Dimineaţa înainte de recoltare puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume sau fructe. De asemenea, donatorul nu trenuie să fumeze, să consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate. Şi medicamentele trebuie evitate: aspirina, anticoagulante etc. Este bine de ştiut că donarea de sânge constă în recoltarea unei cantităţi de 450 ml în timp de 8-10 minute”, a anunşat DSP Călăraşi.Vă recomandăm şi:

Apel către călărăşeni: mergeţi şi donaţi sânge pentru victimele tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti

Mesaje emoţionante pentru tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv: „Irina, să te faci bine! Eşti bucuria fraţilor şi a părinţilor tăi!”

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările