ADMITERE LICEU 2016. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal are loc pe 19 iulie

ADMITERE LICEU 2016. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal are loc pe 19 iulie

Repartizarea elevilor la liceu se face computerizat FOTO Adevărul

ADMITERE LICEU 2016. Absolvenţii clasei a VIII-a sunt în emoţii. Prima repartizare computerizată la liceu a absolvenţilor de gimnaziu are loc pe 19 iulie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V - VIII (25%). Pe 28 iulie va fi organizată a doua repartizare computerizată şi se va afişa de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat lista candidaţilor repartizaţi în acea instituţie în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare, va fi pe 1 şi 2 septembrie.

În ceea ce priveşte admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă repartizarea acestora se va desfăşura în perioada 27 — 29 iulie.


9,92, cea mai mare medie

Conform rezultatelor de la Evaluare Naţională 2016, publicate de edu.ro, niciun elev din Călăraşi nu  a reuşit să obţină media 10. Cu toate acestea, trei fete, două din Călăraşi şi una din Olteniţa, au primit 10 la proba de matematică.

Cele trei eleve care au absolvit primele clasa a VIII-a, ele fiind în topul celor mai mari medii obţinute în judeţul Călăraşi, sunt: Bianca Nicoleta Mihăilă, de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" - 9.85-limba română, 10-matematică, medie generală-9.92,  Victoriţa Maria Boerescu, de la Gimnaziul Carol I-9.65-limba română, 10-matematică, medie generală-9.82, şi Bianca Ioana Munteanu, de la Liceul Teoteric "Neagoe Basarab" Olteniţa, 9.65-limba română, 10-matematică, medie generală-9.82. La nivelul judeţului Călăraşi, rata de promovabilitate a fost de 64,9%, iar la nivel naţional 75% din candidaţi au promovat examenul. Procentul este mai mic decât anul trecut, când 79,3% din elevi au obţinut medii de trecere.

Vă recomandăm şi:

Evaluare Naţională 2016. Subiectele la Română: analiza poeziei "Salcâmi" şi o compunere despre o zi într-o staţiune

Evaluare Naţională 2016. Elev: „Nu contează nota, important în viaţă e să ştii să faci bani!“

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Limba Română. De ce trebuie să ţină cont elevii când recapitulează

Subiecte simulare Evaluarea Naţională 2016. Ce probleme au avut de rezolvat elevii claselor a VIII-a la Matematică. „Şi-au propus să sperie copiii”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările