ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Călăraşi.  Corina Ionescu, un dascăl de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Ionescu, profesor de matematică la Colegiul Naţional "Barbu Ştirbei" Foto: Arhivă personală
Corina Ionescu, profesor de matematică la Colegiul Naţional "Barbu Ştirbei" Foto: Arhivă personală

După topul celor mai bune licee din judeţul Călăraşi, adevărul.ro continuă să publice poveştile profesorilor cu performanţe notabile. Elita dascălilor călărăşeni are cu ce se mândri. Corina Ionescu(45 de ani) este unul dintre profesorii care, prin elevii săi, a purtat cu mândrie în lume numele oraşului de pe malul Borcei.

A ocupat timp de 8 postul de director al liceului, iar meritele sale au fost recunoscute prin decernarea diplomei de „Managerul anului”, comferită de Ministerul Educaţiei.
Dăruită profesiei pe care a îmbrăţişat-o în urmă cu 24 de ani, Corina Ionescu este un exemplu de perseverenţă, ambiţie şi pasiune. Pasiune pentru matematică, o materie aridă, aşa cum o numeşte, dar de care s-a îndrăgostit iremediabil de când era copil.

„Încă din clasele primare m-a atras această meserie. Când doamna învăţătoare ne-a adresat întrebarea: Ce vreţi să fiţi când veţi fi mari? , am răspuns prompt: profesor de matematică. Şi nimeni şi nimic nu a reuşit să-mi schimbe părerea”, spune Corina Ionescu. Toată această hotărâre a fost dublată de vocaţie, dar şi de dragoste pentru elevi. Dascălul spune că intră în clasă cu plăcere de fiecare dată şi nu simte cum trec minutele când are în faţă tabla, creta şi perechi de ochi care îl urmăresc, îl întreabă.

Reperele meseriei

Cu dragostea pentru această meserie în suflet, Corina Ionescu a avut drept reper, profesorii de matematică din gimnaziu şi liceu. Recunoaşte că aceştia, adevărate modele, i-au călăuzit paşii în drumul  instruirii pentru a deveni un dascăl iubit de elevi. Şi-a dorit să facă performanţă şi să-şi demonstreze că poate depăşi orice limită.  Absolventă a Liceului de matematică – fizică Nicolae Bălcescu, Călăraşi, cum se numea înainte de Revoluţie Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, Corina Ionescu a fost fericită când, în 1993 a devenit profesor titular al acestei şcoli. În 1989 a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti, an în care a trecut la catedră şi a predat numai la liceu. A avut o singură generaţie de elevi de gimnaziu, când la Ştirbei Vodă au existat şi clase V-VIII.

Fiecare lecţie, o nouă provocare

Îşi aminteşte cu plăcere de zecile de generaţii pe care le-a instruit şi cărora le-a insuflat „microbul” matematicii. „Mulţi din cei care mi-au fost elevi îşi aduc, fraţii, surorile, copiii să studieze tot cu mine. Nu vreau să spun că am obosit sau am îmbătrânit în această meserie. Mă simt ca în primii ani de învăţământ, plină de energie, dornică de a fi în rândul elevilor, de a dezbate subiecte teoretice, de a rezolva probleme. Fiecare oră este altfel, este o nouă provocare, deşi avem aceleaşi conţinuturi, aceleaşi exerciţii, elevii sunt alţii, atmosfera este alta şi prin urmare „actorul” de la catedră trebuie să fie mereu altul”, povesteşte Corina Ionescu.

Emoţiile începutului de an

Dascălul spune că viaţa de profesor, activitatea la catedră, este „o artă şi eu un actor, a cărui măiestrie se dovedeşte dacă elevii vin cu plăcere la ore, sunt activi, au rezultate la matematică şi suprema satisfacţie este atunci, când un elev, peste ani, îţi mulţumeşte”.
Deşi are experienţă şi-i poate „citi” pe elevi dintr-o privire, Corina Ionescu mărturiseşte că la fiecare început de an şcolar îşi pregăteşte strategia pentru o nouă generaţie. „Matematica este o disciplină aridă, nu este pe placul elevilor, iar trecerea de la gimnaziu la liceu, schimbarea colectivului, face mai dificilă acomodarea elevilor cu disciplina. Mă întreb mereu, voi reuşi şi cu această generaţie să-i atrag spre studiul acestei minunate discipline?”, spune dascălul.

Elevii, oglinda profesorului

Despre copiii pe care i-a format are numai cuvinte de laudă, mai ales că satisfacţiile muncii de profesor au venit odată cu rezultatele obţinute de elevi la olimpiade şi concursuri. Marea lor majoritate s-au calificat la faze naţionale ale olimpiadei de matematică, dar a avut şi un reprezentant în lotul României la Paris. „Am pregătit copii pentru toate concursurile de matematică şi am avut elevă calificată şi la olimpiada naţională de astrofizică. La examenele naţionale, elevii mei au obţinut rezultate bune, inclusiv nota 10 la matematică, notă obţinută foarte rar, din cauza gradului de dificultate a subiectelor la specializarea matematică informatică”, a mărturisit dascălul.

Eterna iubire

Corina Ionescu spune că se mândreşte cu elevii săi care au obţinut rezultate la concursuri şi olimpiade, dar şi cu toţi absolvenţii care acum lucrează în diverse ţări ale lumii: Franţa, Germania, Italia, Belgia, SUA, Austria, sau în companii multinaţionale, bănci, universităţi, mass-media etc. „ Satisfacţiile materiale sunt trecătoare, dar când pe stradă te salută un fost elev, sau traversează special, se opreşte să vorbească cu tine atunci inima îţi tresaltă şi revezi clipele când era în bancă, în sala de clasă, şi iar, matematica, eterna iubire”, a încheiat dascălul.

Citeşte şi: Topul celor mai bune licee din judeţul Călăraşi

Citeşte şi: EXCLUSIV Topul celor mai bune licee din România. Cele mai bune variante de înscriere la liceu, în fiecare judeţ

Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni dascăli din judeţ. Violeta Tănăsescu, profesoara de Informatică împlinită la Constanţa

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite