Acţiune pentru verificarea legalităţii construcţiilor de locuinţe. Poliţia a aplicat amenzi în valoare de 7 milioane lei

Acţiune pentru verificarea legalităţii construcţiilor de locuinţe. Poliţia a aplicat amenzi în valoare de 7 milioane lei

Controale pe şantierele din domeniul ansamblurilor rezidenţiale FOTO Mediafax

Peste 400 de infracţiuni au fost constatate şi peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7.000.000 de lei, au fost aplicate în urma acţiunilor desfăşurate în prima parte a anului în domeniul construcţiilor de  locuinţe.

 
Conform Poliţiei Române, pentru recuperarea prejudiciului cauzat în dosarele penale instrumentate, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor în valoare totală de aproape 35.000.000 de lei.
 
În perioada 11 ianuarie – 30 iunie 2019, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii structurilor de investigare a criminalităţii economice, în cooperare cu cei de ordine publică, împreună cu specialişti din cadrul altor instituţii cu atribuţii în domeniu, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea fraudelor în domeniul construcţiilor de ansambluri rezidenţiale.
 
Obiectivul prioritar l-a constituit prevenirea şi combaterea infracţionalităţii specifice domeniului construcţiilor de locuinţe, pentru diminuarea impactului negativ asupra bugetului de stat şi asigurarea unui mediu de afaceri concurenţial loial şi nediscriminatoriu pentru toţi operatorii economici.
 
Au fost constatate 408 infracţiuni
 
Au fost efectuate 192 de acţiuni punctuale de verificare, fiind controlate 657 de obiective. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 408 infracţiuni, dintre care 178 de evaziune fiscală, 19 prevăzute de Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, 49 prevăzute de Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi 58 de înşelăciune.
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat în dosarele penale instrumentate, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor în valoare totală de 34.269.234 lei.
 
De asemenea, au fost aplicate 868 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 129 de către specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, 168 de specialiştii autorităţilor administraţiei publice, cuantumul total al amenzilor fiind de 7.345.800 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: