Acţiune umanitară în Africa pentru ajutorarea imigranţilor. 11 medici şi asistenţi români vor pleca în Uganda

Acţiune umanitară în Africa pentru ajutorarea imigranţilor. 11 medici şi asistenţi români vor pleca în Uganda

Acţiune umanitară romînească în Africa pentru ajutorarea imigranţilor FOTO Facebook/Daniela şi Mihai Braşov

În perioada 11 aprilie – 3 mai 2019, 11 voluntari ADRA România vor merge în Africa în cadrul celei de-a 11-a acţiuni umanitare în afara ţării organizate prin proiectul „Speranţă pentru imigranţi”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Principala activitate se va desfăşura în Uganda, ţara care a primit 1.200.000 de refugiaţi din Republica Democrată Congo, dar şi ţara în care anual mor 200.000 copii până la vârsta de 5 ani. Din echipă fac parte medici şi asistenţi români care, timp de 3 săptămâni, vor lucra voluntar într-o tabără de refugiaţi în care se află peste 150.000 de persoane. ADRA România îşi uneşte eforturile cu ADRA Internaţional şi Spitalul Adventist Ishaka oferind consultaţii si tratamente gratuit, operaţii chirurgicale (planul este să se realizeze 50 de operaţii) şi alte activităţi medicale. Oricine se poate implica alături de voluntari donând din inimă o sumă de bani care va fi folosită doar pentru cumpărarea materialelor medicale şi a medicamentelor, spun reprezentanţii Asociaţiei.
 
ADRA este una dintre cele mai răspândite organizaţii non-guvernamentale din lume, cu o prezenţă activă în 125 de ţări, şi se conduce după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebire de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: