Acţiune pentru prevenirea accidentelor. 54 de şoferi au fost lăsaţi fără permis

Acţiune pentru prevenirea accidentelor. 54 de şoferi au fost lăsaţi fără permis

Poliţia a acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni au desfăşurat activităţi de informare în rândul conducătorilor auto, cu scopul conştientizării asupra pericolelor aduse de încălcarea regulilor de circulaţie. Oamenii legii au acţionat  pentru susţinerea proiectului Roadpol Safty Days, anul  acesta fiind aleasă ziua de 17 septembrie ca „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În trafic, poliţiştii au constatat şi sancţionate un număr 223 de încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea obligaţiei de utilizare a centurilor de siguranţă de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule. 
 
Viteza excesivă, care este una din principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere, a atras sancţionarea unui număr de 54 conducători auto, în 7 situaţii aceştia depăşind regimul legal de viteză cu peste 50km/h, fapt care a dus la reţinerea permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile. 
 
De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere pentru circulaţia pe sensul opus, viteză, depăşirea neregulamentară şi nerespectarea semnificaţiei semaforului electric.  Astfel, la nivelul judeţului Călăraşi, în data de 17 septembrie, nu a fost înregistrat niciun accident rutier din care să rezulte decesul vreunei persoane.
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările