UPDATE Accident teribil pe A2 cu doi morţi şi 41 de răniţi. Un autocar cu turişti ucraineni care venea din Bulgaria s-a răsturnat, şoferul ar fi aţipit la volan

UPDATE Accident teribil pe A2 cu doi morţi şi 41 de răniţi. Un autocar cu turişti ucraineni care venea din Bulgaria s-a răsturnat, şoferul ar fi aţipit la volan

Accidentul s-a petrecut pe A2, în apropiere de Lehliu Foto: Captură Digi TV

Tragedie rutieră, duminică dimineaţă, pe Autostrada Soarelui. Un autocar plin cu turişti ucraineni care fuseseră în vacanţă în Bulgaria s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui, după ce, susţin anchetatorii, şoferul ar fi aţipit la volan. Din cei 41 de pasageri, două persoane au murit şi alte 39 au fost rănite. Pentru salvarea victimelor au fost mobilizate echipaje SMURD şi de la Ambulanţă din trei judeţe.


UPDATE. ORA 12.00. Două femei şi-au pierdut viaţa în tragedie rutieră produsă pe Autostrada Soarelui, între Fundulea şi Lehliu, duminică dimineaţă, la ora 01.27. Una dintre victime este o adolescentă în vârstă de 17 ani.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că şoferul autocarului în care se aflau 51 de turişti ucraineni care fuseseră în vacanţă în Bulgaria ar fi aţipit la volan. Autocarul a părăsit partea carosabilă, a ieşit în décor şi s-a răsturnat. Cele 41 de persoane rănite au fost transferate la spitale din Bucuresti. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică dimineaţă, că este vorba despre spitalele Bagdasar-Arseni, Pantelimon, Grigore Alexandrescu, Floreasca şi Universitar.

Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale se află şi 17 copii. În prezent, toate victimele accidentului se afla sub investigaţii medicale, doua persoane fiind în stare critică, una este chiar şoferul care a condus autocarul şi - totodată- cel care ar fi şi responsabil pentru tot ce s-a întâmplat.  Bărbatul se află în comă indusă. Potrivit lui Arafat, se ştie că unul dintre răniţi, un copil, este în comă, el suferind o amputaţie.

Traficul a fost reluat

UPDATE ORA 10.00 Traficul pe Autostrada Soarelui, între Fundulea şi Lehliu a fost reluat începând cu ora 09.00. Circulaţia pe acest tronson de drum spre litoral a fost închisă duminică dimineaţă, în urma unui tragic accident în care a fost implicat un autocar cu sturişti străini. Tragedia s-a soldat cu doi morţi şi 41 de răniţi.
 

UPDATE. ORA 09.00. Traficul rutier este în continuare întrerupt pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensulde mers către Bucureşti, din cauza accidentului în care a fost implicat un autocar cu turişti din Ucraina. Se circulă deviat, de la kilometrul 64 al autostrăzii (nodul rutier Lehliu) pe DN3, pe sensul de mers către Bucureşti, până la preluarea autocarului de la locul producerii accidentului. Poliţiştii estimează că reluarea traficului se va face în aproximativ 20 de minute.

Autobuzul s-a răsturnat duminică dimineaţă pe A2 Bucureşti - Constanţa , pe sensul de mers către Bucureşti, la kilometrul 53+700 de metri.  În zonă, circulaţia autovehiculelor a fost deviată de la kilometrul 64 al Autostrăzii (nodul rutier Lehliu) pe DN3.  În această dimineaţă, cercetările la faţa locului sunt în desfăşurare. Autocarul a fost pus pe roţi, iar poliţiştii continuă ancheta declanşată duminică dimineaţă, traficul pe sensul de mers Bucureşti-Constana fiind tot închis în zona în care s-a petrecut accidentul.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a informat că accidentul a avut loc în jurul orei 02.00 şi că la faţa locului au fost trimise 15 maşini de intervenţie din Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti. Toţi cetăţenii ucraineni din autocar au fost transportaţi la spitale din Bucureşti pentru a li se acorda îngrijiri medicale.
 

Cod roşu de intervenţie

În judeţul Călăraşi, de dimineaţă în jurul orei 02.00 s-a dat alarma pentru a interveni la tragedia rutieră de pe A2. Conform col. Gheorghe Popa, şeful ISU Călăraşi, a fost declanşat cod roşu de intervenţie. Mobilizarea a vizat toate structurile de intervenţie, la faţa locului fiind trimise 25 de ambulanţe din mai multe judeţe. Pe A2, acolo unde s-a răsturnat autocarul a fost prezent şi prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat şi cum poate fi gestionată situaţia. Două persoane au murit pe loc, un copil şi un adult, iar alte zeci au fost rănite, fiind transportate la 5 spitale din Capitală pentru îngrijiri medicale. Cei 41 de turişti ucraineni, familii cu copii, mergeau spre casă, după ce petrecuseră vacanţa în Bulgaria.

Vă recomandăm şi:

Accident grav cu 23 de răniţi pe A2, în drum spre mare. Un autocar cu 44 de călători, lovit de o maşină, s-a răsturnat pe câmp

Accident pe DN31. Motociclist fără permis, rănit după ce a izbit intenţionat o maşină de Poliţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: