Acces gratuit la Muzeul Dunării de Jos timp de 2 zile. Ce expoziţie va fi vernisată

Acces gratuit la Muzeul Dunării de Jos timp de 2 zile. Ce expoziţie va fi vernisată

Expoziţie de ceramică la Muyeul Dunării de Jos FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos vernisează marţi, 14 ianuarie, ora 12.00, la sediul din strada Progresul o expoziţie de ceramică, în cadrul manifestprilor dedicate Zilei Culturii Naţionale va vea loc marţi, Accesul vizitatorilor va fi gratuit atât în această zi, cât şi în data de 15 ianuarie la toate secţiile muzeului între orele 09.00-16.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu această ocazie va fi vernisată şi o expoziţie a elevilor de la clasele de arte plastice a Liceului Pedagogic ”Ştefan Bănulescu” din Călăraşi. Manifestarea va reuni lucrări ale elevilor: Ana Maria Ghiţă, Elena Negoiţă, George Iulian Bădiţescu, Roxana Antonia Câmpeanu, Lucian Andrei Macrea, Marin Spătar, Alina Mazgras, Nicoleta Ulmeanu, Dumitru Flocea.
 
”De Ziua Culturii Naţionale 2019, Silviu Ioan Soare expune la Muzeul Dunării de Jos, o selecţie din lucrările create în anii trecuţi, vizând preocuparea sa pentru forme verticale, masive, dar şi pentru delicateţea compoziţiilor de plastică mică, ambele abordări punând în evidenţă dexteritatea artistului pentru lucrul cu materiale specifice ceramicii. O componentă din „Totem, ritual dacic”, evocă alternanţa dintre suprafaţa netedă a gresiei şi spaţiile vibrate, rugoase, lucrarea „Cetate” readuce în studiul său raportul dintre plin şi gol, un fragment din „Hanukia”, este omagiul adus acestei sărbători evreieşti, chipul „Sfântului Andrei”, „Saltimbancul” aminteşte despre disonanţele lumii, o „Trilogie” formată din structuri abstracte, care se alătură preocupării pentru un figurativul interpretat, ” spune critical de artă Ana Amelia Dincă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările