A început "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii". Leonard Doroftei, invitatul de onoare al poliţiştilor

A început

Campionul Leonard Doroftei vine pe 29 septembrie la Dor Mărunt

Cea de-a XI-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” începe luni, 26 septembrie şi se încheie pe 30, perioadă în care acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unei conduite adecvate pentru a nu cădea victime infractorilor, dar şi pentru a se implica în activităţi cu caracter preventiv.

 

În intervalul menţionat se vor desfăşura activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Conform IPJ Călăraşi, în organizarea şi desfăşurarea acestor acţiuni au fost cooptaţi poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, precum şi parteneri din diverse domenii.

Lansarea evenimentului la nivelul IPJ Călăraşi a avut loc luni, 26 septembrie a.c., începând cu ora 10.00 , în cadrul unei acţiuni preventive ce s-a desfăşurat în Sala Polivalentă. Aici au participat ca invitaţi de onoare, alături de poliţişti şi elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţii echipei de handbal AHC Dunărea Călăraşi, tema fiind canalizarea energiei nu prin violenţă, ci prin practicarea unui sport. La final a avut loc un meci de handbal între poliţişti şi handbalişti, precum şi două meciuri între elevi şi handbalişti.

Iată şi programul celorlalte zile din „Săptămâna prevenirii criminalităţii”:

27 septembrie -  Prevenirea victimizării minorilor – În parcarea magazinului Kaufland , în intervalul orar 09.00 – 11.00 va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

28 septembrie - Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului- Poliţiştii din tot judeţul se vor întâlni cu persoanele vârstnice. Acestea vor primi sfaturi pentru reducerea victimizării din furturi din locuinţe, tâlhării în spaţii publice, furturi din buzunare. În mediul rural, poliţiştii se vor întâlni cu comunitatea locală şi la biserică.

29 septembrie- Prevenirea infracţiunilor cu violenţă- În comuna Dor Mărunt, judeţul Călăraşi va avea loc o activitate de prevenire a faptelor cu violenţă, iar invitat de onoare va fi Leonard Doroftei. Acesta s-a alăturat demersului poliţiştilor şi le va vorbi celor prezenţi despre efectele violenţei şi le va oferi alternative la manifestările agresive.

30 septembrie -Siguranţa rutieră – În municpiul Călăraşi vor fi organizate  patrule şcolare, iar în intervalul orar 09.00 – 12.00 vor fi organizate concursuri de desene pe asfalt şi concursuri de carturi. De asemenea, Chopper Academy va face o paradă de motociclete.

„Activităţile poliţiştilor, constând în întâlniri, dezbateri, concursuri, proiectare de materiale video, care vor avea loc în spaţiul public, în şcoli, la cluburile pensionarilor, în centrele de plasament, în sălile de sport sau de teatru, au scopul de a informa populaţia cu privire la cele mai eficiente mijloace de autoprotecţie, de a-i face pe cetăţeni să conştientizeze importanţa adoptării, pentru siguranţa proprie şi a bunurilor, a unei conduite preventive”, a explicat Florentina Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Prevenire. Copiii, instruiţi de poliţişti cum să fie pietoni exemplari

Prevenire. Copiii din Ulmu, instruiţi de poliţişti cum să evite conflictele

Campanie de prevenire a violenţei. Poliţiştii îi învaţă pe săteni cum să-şi verse furia: să dea cu sapa în curte, în loc să-şi bată nevasta

Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările