A început prima etapă de dezinsecţie pe malul Borcei. Ofensiva împotriva ţânţarilor şi căpuşelor continuă la noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele avio împotriva ţânţarilor FOTO Facebook/PMC
Tratamentele avio împotriva ţânţarilor FOTO Facebook/PMC

Ploile torenţiale din ultima perioadă, dar şi contenstaţiile împotriva licitaţiei petnru substanţele folosite la dezinsecţie au întârziat ofensiova autorităţilor împotriva ţânţarilor.

Miercuri dimineaţă, 12 iunie, s-a desfăşurat primul tratament avio de dezinsecţie. "Din cauza ploii de ieri, acesta a fost amânat pentru astăzi, astfel că tratamentul terestru se va desfăşura începând cu ora 22.00.Tratamentul avio are efect asupra ţânţarilor, gândacilor şi furnicilor. Cel terestru, care se va efectua în această noapte, are efect asupra celor enumerate, dar şi căpuşelor", auanunţat reprezentanţii Primăriei pe pagina de socializare a instituţiei.

Amânarea acţiunii de dezinsecţie are ca motive instabilitatea atmosferică din ultimele săptămâni, dar şi întârzierea, cauzată de contestaţii, a achiziţiei publice a unui contract multianual de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.

Substanţele active ale produselor utilizate pentru tratamentele de dezinsecţie sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide. Tratamentele se vor aplica în condiţiile atmosferice favorabile, în caz contrar vom anunţa reprogramarea dezinsecţiei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite