A început distribuirea ajutoarelor europene. Sărmanii primesc pachete cu alimente în valoare de 128 de lei

A început distribuirea ajutoarelor europene. Sărmanii primesc pachete cu alimente în valoare de 128 de lei

Alimentele vor fi distribuite de Primării FOTO Adevărul

Aproximativ 12% din populaţia judeţului Călăraşi stă cu mâna întinsă la ajutoarele europene. Peste 89.000 de persoane care îşi duc zilele cu mai puţin de 450 de lei pe lună vor beneficia şi în acest an de alimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul acestei săptămâni a început distribuirea către Primării a pachetelor cu alimente. Conform Prefecturii, vor primi ajutoare persoanele singure sau familiile fără venituri sau cu venituri nete lunare ce nu depăşesc 450 lei, veteranii şi văduvele de război, persoanele care au fost deportate, persoanele cu handicap grav şi accentuat, care nu au parte de îngrijire în servicii sociale.

Pachetul conţine: 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, câte 6 de făină şi mălai, 2 pungi de paste făinoase, 8 cutii de conservă de carne de porc, 6 de vită şi 10 cutii de pate de ficat. De anul trecut, ajutoarele se distribuie pe bază de cupoane.

3,3 milioane de săraci

La nivel naţional, Guvernul a distribuit, în 2015,  3,3 milioane de cupoane pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate. Cupoanele reprezintă o noutate introdusă în acest program. Coşul de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este în valoare de 128 de lei şi va fi oferit o singură dată pe an. Operaţiunea va fi monitorizată de Instituţiile Prefectului din fiecare judeţ şi nu de Consiliile Judeţene, cum s-a procedat până acum.
 

Vă recomandăm şi:

Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană pentru cei mai săraci dintre români

Ajutoarele de la Uniunea Europeană, distribuite pe bază de cupoane

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările