A început campania de recrutare a rezerviştilor voluntari. Unde şi până când se depun dosarele

A început campania de recrutare a rezerviştilor voluntari. Unde şi până când se depun dosarele

A început campania de selecţie a rezerviştilor voluntari FOTO Facebook/PMC

Ministerul Apărării Naţionale a dat startul procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari. Cetăţenii din judeţul Călăraşi interesaţi de îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar pot depune dosarele până pe 23 august, a anunţat Primăria Municipiului Călăraşi.

 
Prima etapă a procesului de recrutare a rezerviştilor voluntari ai Armatei României se desfăşoară în perioada 01.08-23.08.2019, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţiile de ofiţeri, subofiţeri, maiştrii militari şi soldaţi-gradaţi voluntari.
Procedurile de recrutare se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate prin Ordinul ministrului apărarii naţionale nr. M 25/2017.
 
 
Pentru înscriere , cetăţenii se pot prezenta atât la sediul Centrului Militar Judeţean Călăraşi, str.Muşeţelului, nr.10, Bl.J24, cât şi la oricare alt centru militar, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu, având asupra lor următoarele documente:
 
a) actul de identitate, în original şi copie.
 
b) certificate de naştere, în original şi copie,
 
c) certificate de casatorie , în original şi copie,
 
d) certificatul de cazier judiciar, în original, eliberat de organelle abilitate de lege cu maxim 6 luni înainte de data depunerii cererii de înscriere,
 
e) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi copie, certificat de absolvire,diplomă de bacalaureat/licenţă/master,fişă/foaie matricolă,supliment de diplomă/certificate/adeverinţe calificări/competenţe profesionale.
 
f) permisul de conducere, în original şi copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, în cazul în care îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice.
 
g) livretul militar, în original şi copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
 
Cui vă puteţi adresa
 
La prezentarea la Centrul Militar Judeţean, candidaţii vor completa o cerere de înscriere şi vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în cazul candidaţilor proveniţi din rândul cetaţenilor fără pregătire militară.
De asemenea candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele /serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.
Personalul recrutor din cadrul Centrului Militar Judeţean Călăraşi este la dispoziţie pentru consiliere, la sediul Centrului Militar Judeţean Călăraşi, str.Muşeţelului nr.10, Bl. J24, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08.30 - 16.30 sau la telefoanele 0242/331.949, 0242/331.569, 0372/772211, 024/331.955, int.BIR – 232, 206 şi BMCR -122.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: