Şeful Direcţiei de Cultură, moarte fulgerătoare. Dispariţia profesorului Sorin Danciu a îndoliat oraşul

Şeful Direcţiei de Cultură, moarte fulgerătoare. Dispariţia profesorului Sorin Danciu a îndoliat oraşul

Prof. Sorin Danciu s-a stins din viaţă FOTO Facebook/Daniel Ştefan Drăgulin

Unul dintre cei mai apreciaţi oameni de cultură ai Călăraşiului, prof. Sorin Danciu, directorul  Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Călăraşi, a murit fulgerător, răpus de un infarct. Dispariţia sa lasă în urmă regrete, dar şi recunoştinţa celor care l-au cunoscut şi l-au apreciat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Cuvintele sunt de prisos în aceste momente grele şi ele nu se pot ridica la valoarea Omului de cultură Sorin Danciu! Călăraşiul a pierdut, astăzi, un profesor desăvârşit şi un om care şi-a dedicat viaţa culturii noastre! Dumnezeu să îi poarte sufletul spre Lumină!", a scris pe pagina sa de socializare primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin.
 
Pe profesorul Sorin Danciu îl ştia toată lumea. Era unul dintre cei mai iubiţi călărăşeni, un om integru, popular şi mereu gata să sară în ajutorul oamenilor. Avea o vorbă bună şi sfaturi pentru oricine îl căuta. 
 
Profesor de limba română, Danciu este cel care a scris prima carte despre viaţa Mădălinei Manole, în anul 2004. A cunoscut-o personal pe artistă şi au fost amici, Mădălina aflându-se de multe ori la Călăraşi, fie în recitaluri sau în vizite particulare. La scurt timp după ce artista s-a sinucis, în iulie 2010, Danciu a reeditat cartea şi a publicat încă un volum în care a inclus poveşti inedite cu artista, multe fotografii, dar şi mărturii ale rudelor şi prietenilor “Fetei cu părul de foc”.
 
Un neobosit jurnalist, scriitor şi profesor de limba română, Sorin Danciu, în vârstă de 61 de ani, lasă în urmă regrete imense. Trupul neînsufleţit va fi depus marţi dimineaţă la Biserica Sf. Constantin şi Elena (Volna), iar înmormântarea va avea loc pe data de 1 ianuarie 2020. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: