Şcoli curate. Platforma Check My School se lansează pe 22 ianuarie în Bărăgan

Şcoli curate. Platforma Check My School se lansează pe 22 ianuarie în Bărăgan

Elevi, părinţi, profesori, directori de unităţi de învăţământ, experţi în educaţie, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi naţionale sunt aşteptaţi marţi, 22 ianuarie, în incinta Palatului Administrativ, la lansarea platformei Check My School.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Dacă eşti elev, părinte sau cadru didactic din judeţul Călăraşi şi vrei să ştii cum poţi să îţi faci şcoala mai transparentă şi mai bine finanţată, vino marţi, 22 ianuarie, începând cu ora 13:00, în sala de şedinţe a Consiliului Local din incinta Palatului administrativ, unde organizăm lansarea oficială a platformei Check My School, www.scolicurate.ro - instrumentul principal al proiectului nostru ce vizează buna guvernare a instituţiilor de învăţământ.
 
De asemenea, vom trece în revistă Ghidul monitorilor pentru buna guvernare a şcolilor şi liceelor, iar pe urmă vom dezbate şi vom găsi soluţii pentru creşterea cuantumului sumelor pe care statul şi autorităţile locale din Călăraşi le investesc în educaţie, dar şi pentru creşterea gradului de bună guvernare şi transparenţă a şcolilor şi liceelor. Mulţumim partenerilor locali pentru suport: Asociaţia Elevilor din Călăraşi", au anunţat organizatorii evenimentului pe o pagină de socializare.
 
Şcoli curate este o iniţiativă a Societăţii Academice din România (SAR), în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice (CRC), prin care lansăm în România un nou mod de a combate corupţia în ceea ce priveşte alocarea, accesarea şi cheltuirea resurselor publice în învăţământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educaţiei printr-o finanţare transparentă şi adecvată a şcolilor şi liceelor din întreaga ţară. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: