Şcoala europeană de la Fundulea. Liceul în care s-au investit peste 22 milioane de lei, cel mai “greu” proiect Regio

Şcoala europeană de la Fundulea. Liceul în care s-au investit peste 22 milioane de lei, cel mai “greu” proiect Regio

Liceul tehnologic din Fundulea a fost modernizat Foto:Fcebook

La un an şi două luni de la semnarea contractului, Liceul tehnologic din Fundule poate rivaliza cu orice şcoală cu pretenţii din marile oraşe. Lucrările de modernizare au schimbat “faţa” şcolii prăfuite în care învaţă aproximativ 750 de elevi: clădiri renovate, proaspăt vopsite, garsoniere pentru cadrele didactice, cantină, grupuri sanitare de lux, un adevărat campus preuniversitar.


Oraşul Fundulea a obţinut în noiembrie 2014 aproximativ 17 milioane de lei, fonduri Regio, pentru reabilitarea şcolii. Cu aceşti bani au fost continuate modernizările la Şcoala de Arte şi Meserii din localitate, sistate în urmă cu 6 ani din lipsă de fonduri.
La sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-a semnat, pe 11 noiembrie 2014, contractul de finanţare pentru „Înfiinţare şi modernizare Şcoala de Arte şi Meserii – Grup Şcolar Agricol Fundulea”.

Proiectul a fost depus la sfârşitul lunii martie 2014 de către Unitatea Administrativ-Teritorială Fundulea din judeţul Călăraşi în cadrul celui de-al doilea apel deschis pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al programului Regio 2007 - 2013.

Contractul de finanţare are o valoare totală de 22.788.679,26 lei, din care 17.296.761,47 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR: 14.702.247,25 lei; fonduri din bugetul naţional: 2.248.578,99 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului: 345.935,23 lei).Condiţii de lux

Acesta este proiectul cu cea mai mare valoare de la nivelul judeţului Călăraşi, finanţat în cadrul programului Regio, pentru îmbunătăţirea infrastructurii de învăţământ.

Cu aceşti bani au fost continuate lucrările de reabilitare începute în anul 2008, dar care au fost sistate din lipsă de fonduri. Astfel, prin acest proiect u fost îmbunătăţite condiţiile infrastructurii Liceului Tehnologic nr. 1 din oraşul Fundulea, pentru aproximativ 750 de elevi.

Proiectul oraşului Fundulea are o durată de implementare de 13 luni, interval de timp în care vor fi executate lucrări de construire, extindere, consolidare şi modernizare a clădirilor campusului preuniversitar al Liceului Tehnologic nr. 1. Clădirile ce vor fi reabilitate găzduiesc garsonierele pentru cadrele didactice, cantina, sala de sport, căminul, centrala termică, atelierul agricol, atelierul mecanic şi şcoala cu 16 clase.


 

Vă recomandăm şi:

Prima şcoală reabilitată cu fonduri Regio. Unitatea de învăţământ de la Cuza-Vodă va fi modernizată cu bani europeni

Modernizare cu fonduri Regio la Lehliu. S-a inaugurat cel mai modern spital din Bărăgan, o investiţie de 10 milioane lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările