Şapte tone de substanţe expirate, pentru protecţia plantelor, confiscate de poliţişti

Şapte tone de substanţe expirate, pentru protecţia plantelor, confiscate de poliţişti

Substanţele periculoase au fost confiscate FOTO IPJ Călăraşi

Aproximativ şapte tone de produse pentru protecţia plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, au fost confiscate de poliţiştii călărăşeni de la o societate comercială dinLehliu-Gară.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 21 aprilie – 20 mai se desfăşoară la nivel naţional Planul de acţiune „FITOS 2022”, în scopul îmbunătăţirii siguranţei şi sănătăţii cetăţenilor, prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţie.
 
Astfel, la data de 16 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Călăraşi au desfăşurat mai multe controale în judeţ.
 
Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale din oraşul Lehliu-Gară, poliţiştii au descoperit cantitatea de 3.626,5 litri şi 3.333 kg de produse de protecţie a plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deşeuri şi pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.
 
În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările