Şapte escroci care acţionau prin metoda "Accidentul", reţinuţi de poliţişti. Prejudiciul se ridică la 70.000 de lei

Şapte escroci care acţionau prin metoda

Suspecţii apelau telefonic victimele FOTO IPN

Poliţiştii din Călăraşi au reţinut patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.Pe 3 faprilie, poliţiştii din Călăraşi au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Medgidia şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea şi au pus în executare 7 mandate de aducere.

 
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2018 – februarie, cei în cauză  ar fi procedat la contactarea telefonică a unor persoane – la întâmplare – şi ar fi încercat să le inducă ideea că un mebru de familie al victimelor ar fi provocat sau suferit un accident şi că ar fi nevoie de o sumă de bani pentru a remedia situaţia.  În situaţia în care persoanele apelate acceptau remiterea sumei solicitate, ceilalţi membrii ai grupării ridicau banii din preajma domiciliului acestora, cumulând un prejudiciu total de 70.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane şi cartele SIM folosite la comiterea faptelor. Şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi.
 
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Pentru reducerea riscului de victimizare şi prevenirea înşelăciunilor, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu devină părţi ale unor tranzacţii care le trezesc suspiciuni!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: