Şantiere deschise pe 220 kilometri de drum în Bărăgan. Consiliul Judeţean a semnat contractul pentru modernizarea a încă 2 artere

Şantiere deschise pe 220 kilometri de drum în Bărăgan. Consiliul Judeţean a semnat contractul pentru modernizarea a încă 2 artere

Modernizări de drumuri în judeţul Călăraşi FOTO Facebook/CJC

Aproximativ 220 de kilometri de drum din judeţul Călăraşi se află în lucrări de modernizare. Consiliul Judeţean va demara în scurt timp reabilitarea a încă două artere. Este vorba despre DJ 402 şi DJ 302, cu o valoare totală a contractului de 90 de milioane de lei.

 
 
Bugetul de anul acesta ne permite să continuăm în acelaşi ritm susţinut, să finalizăm lucrările începute şi să deschidem şantiere noi, pe o suprafaţă de 220 de km de drum”, a explicat Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi.
Nouă contract semnat presupune modernizarea a două drumuri judeţene: DJ 402 şi DJ 302. DJ 402 face legătura între Curcani şi graniţa cu judeţul Ialomiţa, iar DJ 302, între Belciugatele şi graniţa cu judeţul Ialomiţa. Este despre peste 63 de kilometri de drum judeţean pe care se va turna asfalt, pe care vor fi marcaje rutiere, poduri şi podeţe şi pe care vor construi 32 de staţii de autobuz ( 4 statii pe DJ 302 si 28 de statii pe – DJ 402). 
 
„Valoarea totală a contractului este de 90 de milioane de lei, pe care i-am atras prin POR, iar lucrările propriu – zise vor începe în aproximativ o lună, imediat dupa ce vom emite ordinul de execuţie. Încă un aspect important! Atenţie! Bugetul de anul acesta, ne permite să continuăm, în acelaşi ritm susţinut, să finalizăm lucrările începute şi să deschidem şantiere noi, pe o suprafaţă de 220 de km de drum! Sunt sigur că împreună, cu răbdare, seriozitate şi multă muncă, vom putea să facem din Călăraşi un judeţ model în ceea ce priveşte calitatea drumurilor pe care circulăm!
 
Investiţiile în infrastructură reprezintă, pe lângă un indicator al vieţii civilizate, o resursă vitală pentru atragerea de investiţii în judeţ!  Ştiu că vă doriţi un judeţ cu o infrastructură rutieră la standarde europene, aşa că multe din investiţiile noastre ţintesc acest deziderat”, a spus Iliuţă.
 
Dezvoltarea turismului
 
Din 2017 până în ianuarie 2019, Consiliul Judeţean Călăraşi a obţinut fonduri europene pentru asfaltarea a 220 km de drumuri judeţene. Conform INS, în perioada 2012-2017, numărul de km modernizaţi la nivelul municipiului este de 27, iar la nivelul Consiliul Judeţean este de 61. În intervalul 2017-2019, în decurs de 2 ani, sunt modernizaţi 220 km prin fonduri europene.
 
“Nivelul de dezvoltare şi starea infrastructurii de transport au, de asemenea, o puternică influenţă asupra activităţii turistice. Asigurarea accesului spre zonele turistice şi crearea unor conexiuni rapide între infrastructura judeţeană de transport, pe de o parte, şi magistralele naţionale de transport, pe de altă parte, sunt condiţii indispensabile pentru dezvoltarea turismului în judeţul Călăraşi. Plecând de la considerentele mai sus amintite, dezvoltarea unei infrastructuri de transport rămâne în permanenţă una din priorităţile Consiliului Judeţean Călăraşi, indiferent de constrângerile economice sau bugetare. Dezvoltarea judeţului Călăraşi şi a municipiului a fost frânată de infrastructura de transport deficitară”, a explicat Eduard Grama, directorul Direcţiei Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul CJ Călăraşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: