Înzăpeziţi ore în şir. Coşmar pe DN21, drumul care leagă Călăraşiul de Slobozia

Înzăpeziţi ore în şir. Coşmar pe DN21, drumul care leagă Călăraşiul de Slobozia

DN21 a fost închis circulaţiei Foto:Adevărul

Ninsorile abundente din ultimele zile au acoperit Călărăşiul. Deşi au fost închise 5 drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui, pe tronsonul Bucureşti- Feteşti, problemele au continuat. Zeci oameni au rămas înzăpeziţi, inclusiv pe drumul care leagă Bucureştiul de Constanţa.La kilometrul 74, un microbuz a stat mai bine de 9 ore pe şosea, aşteptând ca utilajele de deszăpezire să cureţe drumul pentru a putea ajunge la adăpost. Din cauza vântului puternic, zăpada spulberată a făcut aproape imposibilă intervenţia drumarilor.

Nici pe DN 21 Călăraşi- Slobozia nu este mai bine. Încă de dimineaţă, de la ora 09.00, mai mulţi şoferi care plecaseră la drum au rămas captivi în viscol. 30 de maşini sunt şi acum în plin viscol. La 5 km de Drajna s-a format o coloană de zeci de maşini, iar echipele de la ISU şi utilajele de intervenţie abia fac faţă. Oamenii s-au plâns că au rămas fără combustibil, iar una dintre maşini a fost lovită de o wolă care venise să ridice un utilaj care derapase.

„Stăm de la ora 9 şi aproape că nu se mişcă nimic. Nu se vede nimic la un metru în faţă, nu mai avem benzină, suntem uzi, iar situaţia e disperată”, a spus Ştefan Constantin, 36 de ani, un bărbat care plecase de la Slobozia şi încerca să ajungă acasă, la Călăraşi. Pompierii au salvat în ultimele ore, peste 120 de persoane înzăpezite, multe dintre ele aflate într-un autocar pe drumul care leagă Luica de comuna Nana şi în 2 microbuze blocate pe A2. de asemnea, 19 persoane, printre care copii, bătrâni şi 2 gravide, au fost transportate în siguranţă la cele mai apropiate unităţi medicale.
 

Vă recomandăm şi:

UPDATE Bărăganul, spulberat de viscol. Strat de zăpadă de 30 cm, meteorologii nu exclud posibilitatea emiterii unui cod roşu, A2 a fost închisă

Iarna se dezlănţuie. Weekend de coşmar cu viscol, ger şi zăpadă troienită. Care vor fi zonele cele mai afectate de ninsori

Cum să supravieţuieşti pe cod portocaliu. Ce nu trebuie să lipsească din maşină când pleci la drum pe viscol

Viscolul face prăpăd: 5 drumuri naţionale şi A2 închise, 15 localităţi fără curent şi 82 de persoane salvate

Weekend prelungit pentru elevi. Cursuri suspendate din cauza ninsorilor luni, 18 ianuarie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările