Întâlnire de lucru la ADR. Autorităţile publice locale, la dialog privind oportunităţile de finanţare din POR

Întâlnire de lucru la ADR. Autorităţile publice locale, la dialog privind oportunităţile de finanţare din POR

Întâlnire l sediul ADR Sud Muntenia Foto:ADR

Reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din Călăraşi au fost convocaţi, ieri, la o întâlnire de lucru la Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia(ADR) privind oportunităţile de finanţare din POR 2014-2020,aducându-se în discuţie noutăţile din ultima variantă a Programului Operaţional Regional, ce a fost transmisă la sfârşitul lunii trecute spre aprobare Comisiei Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Suntem într-o perioadă în care, împreună cu administraţia locală, în continuare principalul beneficiar al Programului Operaţional Regional, alături de alţi potenţiali beneficiari de finanţare din Regio, încercăm să vedem ce verificări mai pot fi propuse în Ghidul solicitantului general.

Până în data de 5 iunie, termenul limită, se pot transmite din partea potenţialilor beneficiari diferite sugestii, întrebări, recomandări, care să fie analizate la nivelul Autorităţii de Management”, a spus Liviu Muşat, directorul Agenţiei. Conform ADR,  faţă de programul anterior, pentru noul Regio aferent exerciţiului financiar 2014 – 2020 există o alocare suplimentară, ceea ce înseamnă o recunoaştere a faptului că prin acest mecanism se pot cheltui cel mai bine banii din programele europene.

S-a redus numărul documentelor

De asemenea, în noul Ghid s-a redus numărul documentelor necesare solicitantului în depunerea cererii de finanţare, a scăzut perioada de evaluare şi selecţie, prin cumularea sau eliminarea unor etape şi se acordă un punctaj suplimentar proiectelor aflate într-o fază avansată a pregătirii.

Aceasta este cea de-a patra întâlnire din luna mai cu autorităţile publice locale de la nivelul Regiunii de dezvoltare, după cele din judeţele Dâmboviţa, Teleorman şi Argeş, unde au fost prezentate şi analizate Axele prioritare ale Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, tipurile de activităţi şi solicitanţi eligibili.
 

Vă recomandăm şi:

ADR Sud Muntenia face bilanţul. 6,13 miliarde lei, valoarea proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările