Începe "Săptămâna prevenirii criminalităţii". Luptătorul Ciprian Sora, invitat la deschiderea campaniei

Începe

Campionul K1 vine la Călăraşi Foto:cipriansora.ro

Poliţiştii din judeţul Călăraşi vor fi, timp de 5 zile în teren, mai aproape de cetăţeni pentru a-i învăţa cum să nu cadă victime infractorilor. „Săptămâna prevenirii criminalităţii” începe luni, 28 septembrie şi se va încheia pe 2 octombrie.Acţiunea în cadrul căreia vor fi abordate cinci paliere de prevenire: victimizarea minorilor, delincvenţa juvenilă, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalităţii organizate şi siguranţa rutieră, va debuta în comuna Curcani cu tema „Violenţa nu rezolvă problemele!”. Invitat de onoare la lansarea campaniei este multiplul campion mondial şi european la Muay Thai, King boxing, Ciprian Sora, instructor în cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică.

Pentru cele 5 zile de acţiuni preventive intensive, pe agenda poliţiştilor se numeroase acţiuni:

28 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor – acţiuni în cadrul campaniei „Violenţa nu rezolvă problemele, le amplifică!”

29 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile – zeci de elevi şi profesori au fost invitaţi la film, la Centrul Cultural Judetean Călăraşi, unde va fi proiectat materialul video „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor”, iar trupa Trepte va juca piesa de teatru „Eu când vreau să fluier, fluier”.

30 septembrie  – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – atenţia poliţiştilor se îndreaptă către persoanele vârstnice, astfel pensionarii sunt invitaţi, la sediul IPJ Călăraşi, unde vor participa la un concurs cu tema „Cel mai responsabil cetăţean” şi vor primi sfaturi pentru reducerea victimizării din furturi din locuinţe, tâlhării în spaţii publice, furturi din buzunare. În mediul rural, poliţiştii se vor întâlni cu comunitatea locală la biserică.

1 octombrie – Prevenirea criminalităţii organizate – discuţii cu liceenii, pe teme de interes precum prevenirea traficului de persoane, a traficului şi consumului de droguri, criminalitate înformatică.

2 octombrie – Siguranţă rutieră – patrule şcolare, concursuri de biciclete, dezbateri cu tematică rutieră.

„Activităţile poliţiştilor constau în întâlniri, dezbateri, concursuri, proiectare de materiale video, care vor avea loc în spaţiul public, în şcoli, la cluburile pensionarilor, în centrele de plasament, în sălile de sport sau de teatru şi au scopul de a informa populaţia cu privire la cele mai eficiente mijloace de autoprotecţie. Totodată, dorim să-i facem pe cetăţeni să conştientizeze importanţa adoptării, pentru siguranţa proprie şi a bunurilor, a unei conduite preventive”, a precizat subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

 

Vă recomandăm şi:

Şoferii vitezomani şi băuţi la volan, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 800 de sancţiuni, aplicate în 6 zile

Campanie de prevenire. Motocicliştii, sfătuiţi de poliţişti să poarte echipament adecvat şi să nu mai încalce legea

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: