Începe dezinsecţia. Tratamente pentru stârpirea ţânţarilor de pe malul Borcei

Începe dezinsecţia. Tratamente pentru stârpirea ţânţarilor de pe malul Borcei

Locurile de joacă şi parcurile, primele pe lista autorităţilor pentru stârpirea ţânţarilor FOTO Adevărul

Dacă vremea va fi frumoasă, fără ploi, autorităţile locale vor da startul dezinsecţiei. În perioada 20-25 aprilie sunt programate două tratamente pentru stârpirea ţânţarilor.


Prima operaţiunea se va face aerian  în zonele cu vegetaţie din împrejurimile oraşului, lucii de apă, zone mlăştinoase, în intervalul orar 06.00.11.00. Cea de-doua operaţiune, după 4-5 zile de la aviotratament urmăreşte dezinsecţia terestră pentru combaterea populaţiilor adulte de ţânţari (spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, străzi, bulevarde) şi va avea loc în intervalul orar 23.00-05.00.

„Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile atmosferice sunt favorabile, fiind posibilă prelungirea perioadei menţionate. Substanţele active ce vor fi utilizate sunt: s-metropren, cipermethrin, deltamethrin şi tetrametrin. Facem precizarea că tratamentele se vor desfăşura în condiţii corespunzătoare pe raza municipiului Călăraşi, respectând prevederile legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei”, a anunţat Primăria Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Începe dezinsecţia. 145.000 lei, bugetul pentru două tratamente de stârpire a ţânţarilor, pe malul Borcei

Deratizarea, dezinfecţia şi dezinsecţia în Capitală vor fi făcute de o firmă privată pentru 340 de milioane de lei pe opt ani

Ce este şi cum se manifestă virusul Zika

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările