Începe CineLatino, festivalul care aduce filme de top pe malul Borcei. Programul celor 3 zile de proiecţii gratuite

Începe CineLatino, festivalul care aduce filme de top pe malul Borcei. Programul celor 3 zile de proiecţii gratuite

Festivalul Tenaris CineLatino începe pe 1 iulie la Călăraşi FOTO Tenaris

Festivalul Tenaris CineLatino revine la Călăraşi pentru al cincilea an consecutiv şi propune între  1 şi 3  iulie seri de neuitat cu proiecţii gratuite.Cinefilii sunt invitaţi şi în acest an la un eveniment de marcă, organizat de Tenaris Silcotub.


Compania aduce din nou iubitorilor de film din Călăraşi, Zalău şi Câmpina poveşti trăsnite, umor negru, drame pline de emoţie, comedie şi multă bună dispoziţie. În perioada 1-3 iulie, la Călăraşi se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Film ,,CineLatino”, care aduce în prim-plan cele mai bune filme româneşti şi latino-americane ale ultimului an. Filmele pot fi urmărite în sala de spectacole “Barbu Ştirbei” a Consiliului Judeţean.

Festivalul se va deschide vineri, 1 iulie, la ora 19.00, cu „Ultimul nostru tango”, povestea unei incredibile poveşti de dragoste ce se întinde pe mai bine de cinci decenii! Filmul urmăreşte viaţa a doi dintre cei mai renumiţi dansatori ai tuturor timpurilor, María Nieves Rego şi Juan Carlos Copes, care s-au întâlnit când erau adolescenţi şi au dansat împreună o viaţă întreagă. Acest film argentinian este prima ocazie în care cei doi vorbesc despre momentele în care s-au iubit, s-au urât şi au trecut prin despărţiri dureroase, fiind însă întotdeauna uniţi de pasiunea lor pentru muzică şi dans.

Cinematografia sud-americană va mai fi prezentă în Tenaris Cinelatino şi prin producţii din Columbia, precum filmul „Între pământ şi mare” (sâmbătă, 2 iulie, ora 17.00) şi Brazilia, de unde vine „Profesorul de vioară”, o poveste emoţionantă a unui tânăr violinist care încearcă, prin muzică, să schimbe viaţa tinerilor din zonele sărace ale ţării (duminică, 3 iulie, ora 19.00).

Irina Margareta Nistor, invitat special

Invitată specială a acestei ediţii este Irina Margareta Nistor, „vocea filmului românesc” şi cea care a reuşit, în perioada comunistă, să dubleze în limba română mii de filme, sfidând astfel aparatului represiv al Securităţii. În acest fel, Irina Margareta Nistor a devenit o voce a libertăţii, prin intermediul căreia milioane de români au avut acces la cultura şi filmele din spaţiul american şi vest-european, dar au putut vedea şi cum arată în realitate viaţa din ţări democratice şi prospere. Povestea acestei realizări extraordinare a fost surprinsă în documentarul „Chuck Norris versus comunism”, regizat de Ilinca Călugăreanu, care examinează rolul avut de casetele video distribuite „pe sub mână” în căderea regimului dictatorial din România. Documentarul a fost numit „un debut câştigător, care celebrează impactul cultural al Hollywood-ului” de celebra revistă Hollywood Reporter, un reper în lumea filmului, şi „o privire caldă asupra unei improbabile forme de rezistenţă” de Screen International.
Filmul va fi proiectat duminică, 3 iulie, de la ora 17.00.

Noi orizonturi culturale

„Bucureşti non-stop”, o comedie care surprinde personajele ce se preumblă într-o singură noapte pe la un butic din capitală, „Lumea e a mea”, o privire în mentalitatea şi viaţa adolescenţilor români de astăzi prin ochii Larisei, o tânără care ar face orice pentru a imagine, influenţă şi putere, dar şi „Acasă la tată”, o emoţionantă poveste despre familie şi relaţii, completează oferta de filme româneşti a acestei ediţii.

„Tenaris CineLatino urmăreşte să ofere şansa fiecărui iubitor de film din Călăraşi să descopere pelicule recente, de calitate, câştigătoare ale unor premii internaţionale. Este modul prin care TenarisSilcotub contribuie la deschiderea de noi orizonturi culturale şi creează noi punţi de comunicare între România şi America Latină, două spaţii în care compania îşi are rădăcinile”, spune Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

 

Vă recomandăm şi:

Studenta din Argeş care a primit la Festivalul de Film din Istanbul premiul pentru cel mai bun documentar. Povestea cu care a impresionat tânăra juriul

VIDEO Nae Caranfil dă startul unui nou festival de film: Audience Award Film Festival

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările