Începând cu 15 octombrie se depun cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei

Începând cu 15 octombrie se depun cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei

Cererile se depun la Primîrie, începând cu data de 15 octombrie FOTO Adevărul

Începând cu data de 15 octombrie, călărăşenii nevoiaşi pot prelua cererile-tip şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei pe perioada sezonului rece noiembrie 2019 - martie 2020 de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (str. Progresul, nr.23) sau le pot descărca de pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială: das.primariacalarasi.ro.

Depunerea actelor necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri) se face începând cu data de 15.10.2019 la ghişeul Direcţiei de Asistenţă Socială, iar dosarele pentru sistemul centralizat se depun la sediul S.P.C.T.F.L. Călăraşi (bloc Flora), în fiecare zi lucrătoare, între orele 8.00-14.00 .
Termenul limită de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei aferent lunii noiembrie 2019 este până la data de 20.11.2019.
 
După această dată se vor înregistra cererile, iar consumatorii vor primi acest ajutor astfel: începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective. Direcţia de Asistenţă Socială oferă informaţii suplimentare la sediul din str. Progresul, nr.23, sau la numerele telefon 0242/31.31.51/int.114.
 
Cine beneficiază
 
Ajutorul de încălzire se acordă în baza O.U.G. nr.70/2011, actualizată, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electric sau lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri, vor beneficia de acest aiutor numai dacă venitul net lunar net lunar pe membru de familie este de cel mult 750 lei.
În cazul ajutorului acordat pentru încălzirea cu energie electrică este obligatorie efectuarea anchetei sociale. Dacă în urma întocmirii anchetei sociale se constată că, la completarea cererii nu s-au declarat date corecte, dreptul la încălzire locuinţei încetează începând cu luna următoare, iar sumele plătit necuvenit cu acest titlu se recuperează în condiţiile legii.
 
Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire. Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei au obligaţia să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau veniturilor de natură a conduce la modificarea ajutorului acordat. Modificările se anunţă prin depunerea unei noi cereri şi declaraţii însoţită de actele care atestă modificarea, în termen de 5 zile de la producerea acestora.
 
Cine depune cererea: 
 
titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este: proprietarul locuinţei; persoana care a înstrăinat locuinţa pe baza unui contract cu clauză de întreţinere; titularul contractului de închiriere; alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietar/titular de contract de închiriere; reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: