Încep tratamentele în zonele verzi pentru combaterea căpuşelor

Încep tratamentele în zonele verzi pentru combaterea căpuşelor

Căpuşele, insecte deosebit de periculoase FOTO reginamaria.ro

În perioada 21 – 23 aprilie 2021, autorităţile locale vor efectua tratamente de combatere a căpuşelor prin tratament terestru, pe spaţiile verzi ale municipiului Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tratamentul se va efectua in intervalul orar 22.00 – 06.00, în functie de condiţiile atmosferice fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior). Substanţele active folosite Cipermetrin, Tetrametrin, Piperonil Butoxidesunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.
 
Tratamentele se vor desfăşura în condiţii corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.

Înţepăturile de căpuşe sunt frecvente mai ales în lunile mai-iulie, când sunt înregistrate cele mai multe cazuri. Riscul este crescut in zonele împădurite şi pe pajiştile din preajma pădurilor. Capuşele mai pot fi aduse în casă sau grădină de câini sau pisici, care sunt expuşi când aleargă prin iarbă. Muşcăturile produse de majoritatea căpuşelor nu prezintă pericol, însă unele pot fi purtătoare ale unor boli care cauzează o varietate de simptome ce debutează de obicei în primele săptămâni de la incident.
 
În lume există câteva sute de tipuri de căpuşe şi multe dintre ele sunt purtătoare de bacterii, virusuri sau alţi agenti patogeni care provoacă boli atât la oameni, cât şi la animale, cum ar fi “boala Lyme” sau encefalita de căpuşe.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările