Încep înscrierile pentru învăţământul preşcolar şi primar. Care este cifra de şcolarizare în judeţul Călăraşi

Încep înscrierile pentru învăţământul preşcolar şi primar. Care este cifra de şcolarizare în judeţul Călăraşi

Începe prima etapă a înscrierilor pentru învăţământul preşcolar FOTO Adevărul

Înscrierile la grădiniţă şi pentru grupa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017 încep luni, 29 februarie. La Călăraşi, sunt disponibile 7.200 de locuri pentru învăţămţntul preşcolar şi aproximativ 6.000 pentru cel primar.

Ştiri pe aceeaşi temă


Înscrierile se vor face în două etape, respectiv 29 februarie – 18 martie şi 30 martie – 8 aprilie 2016.
Cererile pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ la care părinţii solicită înscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face de luni până vineri, între 8.00 şi 20.00, iar sâmbăta de la 09.00 la 13.00. Inspectorul Şcolar Judeţean Călăraşi a transmis spre aprobare către Ministerul Educaţiei cifra de şcolarizare pentru anul 2016-2017: pentru învăţământul preşcolar sunt prevăzute 7.200 de locuri, iar pentru cel primar aproximativ 6.000.

Una din modificările propuse în acest este obligativitatea înscrierii copiilor care împlinesc 7 ani în anul 2016 în clasa pregătitoare, fără a mai exista opţiunea înscrierii direct în clasa I, pe baza unei evaluări psihologice. Din anul şcolar 2016-2017, pentru toţi elevii şcoala va începe cu clasa pregătitoare.

Calendarul înscrierii

Conform proiectului de metodologie (Cap.V, art. 13), înscrierea în învăţământul primar va avea loc în perioada 29 februarie – 18 martie 2016 la sediul unităţilor de învăţământ sau prin completarea online a unei cereri tip de înscriere, urmând ca cererea să fie validată la unitatea de învăţământ unde se doreşte înscrierea.

În perioada 22 februarie – 4 martie 2016, în unităţile de învăţământ preşcolar vor avea loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar în anul şcolar 2016 – 2017.

În perioada 24 februarie – 3 martie 2016, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se va organiza “Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul didactic din unitatea de învăţământ.
În perioada 23 februarie – 16 martie 2016, are loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 şi optează pentru înscrierea în clasa pregătitoare.
 

Vă recomandăm şi:

De luni încep înscrierile la grădiniţe. Câte locuri sunt pentru copiii care merg pentru prima oară la grădiniţă

Extremele învăţământului românesc: într-o comună elevii învaţă înghesuiţi în postul de Poliţie, în alta, o clădire cu etaj este la dispoziţia a doar 15 preşcolari

Liceenii cu note mari care fug de la şcoală ca să înveţe în cafenea: „De ce să stau la o oră care nu-mi foloseşte? În clasă nu pot să învăţ. Aici reţin mult mai bine“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: